Free în București | 7 - 13 decembrie 2018

Săptămâna asta la Free în București avem un duo-ul psihedelic electronic cu Fierbințeanu, la UNATC se întâmplă Cineclub Film Menu: Filmele lui Radu Jude, iar Festivalului de Muzică Veche București continuă cu concertul grupului Trei Parale: România. 100 de minute!

CONCERT: Fierbințeanu

Fierbințeanu, „duo-ul psihedelic electronic al României”, susține sâmbătă, 8 decembrie, un concert-performance art-pop, ocazie cu care va fi lansat și un videoclip. Performance-ul este conceput de Gabriela Fierbințeanu (voce) și Cristian Fierbințeanu (computer, bas, voce), împreună cu coregrafele Smaranda Găbudeanu și Cristina Lilienfeld. - ora 20:00, Grădina Eden.

FILM: Cineclub Film Menu: Filmele lui Radu Jude

În perioada 11-14 decembrie, Cineclubul Film Menu dedică patru zile unei retrospective cu ultimele cinci filme regizate de Radu Jude: Aferim (2015), Inimi cicatrizate (2016), Țara moartă (2017), Cele două execuții ale Mareșalului (2018) și Îmi este indiferent daca în istorie vom intra ca barbari (2018). Toate proiecțiile au loc în Sala Cinema a UNATC (Ma-J: 19:30, V: 18:30).

CONCERT: Trei Parale - România. 100 de minute

La Festivalului de Muzică Veche București, grupului Trei Parale propune o călătorie sonoră prin România de acum 100 de ani, de la Nistru până aproape de Tisa și din Maramureș până la Dunăre. Cu un fundament etnomuzicologic solid, grupul se folosește de o varietate uimitoare de instrumente pentru a reda muzica românească arhaică. - 9 decembrie, ora 19:00, Palatul Suțu.