Recenzie pe bune | Il Calcio Romancierilor

Foarte bine! 

Trattoria Il Calcio este o soluţie excelentă pentru amatorii de bucătărie italiană mixată cu specialităţi de pe alte meleaguri. Sau pentru cei care vor
sa mănânce bine, pur şi simplu. Servicii bune spre foarte bune, preţuri medii, dar care reflectă din plin ceea ce primeşti în pahar şi farfurie.

Aşezat strategic pe colţul pe care bulevardul Drumul Taberei îl face cu strada Romancierilor (îţi mai aminteşte cineva de cofetăria Indiana, aflată acolo în urmă cu ani buni?), Trattoria Il Calcio oferă călătorului înfometat
şansa unui popas gastronomic mai mult decât decent.

Pentru cine nu ştie, numele lanţului de restaurante este inspirat de pasiunile comune pentru fotbal şi bucătăria italiană ale celor 3 acţionari (Gino Iorgulescu, Cosmin Olaroiu şi Vali Sălăgean), toţi proveniţi din lumea fotbalului autohton.

Şi fiindcă am vrut să testăm şi latura mai puţin italiană a bucătăriei, am mixat comanda: spaghetti al nero di seppia con frutti di mare mediterraneo şi costiţe de porc marinate, bine rumenite la cuptor şi învecinate fericit cu cartofi Wedges (ţărăneşti, aş spune eu). A fost prima dată când am încercat paste cu cerneală de sepie, eram puţin reticent, dar am trecut cu bine testul. Până la urmă, s-a dovedit o specialitate foarte gustoasă! Coastele de porc – revoluţie în cerul gurii, unele dintre cele mai bune pe care le-am mâncat vreodată, o combinaţie foarte fericită de arome şi frăgezime. În care se arată ca marinatul şi ingredientele folosite în acest proces sunt extrem de importante. Cartofii şi vinul au întregit inspirat
tabloul serii. Poate nu definiţia unei cine sănătoase, dar una foarte gustoasă cu siguranţă. Şi saţioasă de n-am mai putut gândi la desert.