Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/12/2018
Arhiva Zile si Nopti

Premieră joi, 20 decembrie la Teatrul Sică Alexandrescu

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Premieră joi, 20 decembrie la Teatrul Sică Alexandrescu Share Premieră joi, 20 decembrie la Teatrul Sică Alexandrescu


Teatrul „Sică Alexandrescu” Braşov vă aşteaptă joi, 20 decembrie 2018, de la ora 19.00, la Sala Mare, la cea de-a doua premieră a stagiunii curente. Spectacolul „Moartea accidentală a unui anarhist” de Dario Fo, în regia lui Claudiu Goga şi scenografia Luanei Drăgoiescu, îi are în distribuţie pe: Vlad Pavel, Bianca Zurovski, Marius Cordoş, Iulia Popescu, Simona Pop, Mihai Bica, Claudia Suliman şi Bogdan Nechifor.

Piesa este o farsă politică, inspirată din întâmplări adevărate ce îl au drept protagonist pe Giuseppe Pinelli, un angajat la căile ferate şi un cunoscut anarhist, care a fost acuzat de bombardarea sediului Băncii Naţionale Agrare din Milano, în decembrie 1969, şi care moare în circumstanţe neclare la Comisariatul Poliţiei din Milano, în timpul interogatoriului. Pentru a evita cenzurarea politică a vremii, oficial, piesa face referire la un caz similar petrecut în America la începutul secolului XX.

Pe parcursul piesei, Nebunul (personaj care revine adesea în teatrul lui Fo) devine, pe rând, psihiatru, judecător, funcționar de politie, episcop, reușind să scoată la iveală adevăruri incomode, în tentativa sa de a construi o versiune plauzibilă a ”morții accidentale” a anarhistului.

Premiera spectacolului a avut loc pe 5 decembrie 1970, în Italia, fiind pusă în scenă chiar de către autor şi a ajuns să aibă peste un million de spectatori.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută