Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/12/2018
Arhiva Zile si Nopti

#STUDENTDEBRAȘOV: Crăciun studențesc și despre Virusul Hiv, cu studenții de la Medicină

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii #STUDENTDEBRAȘOV: Crăciun studențesc și despre Virusul Hiv, cu studenții de la Medicină Share #STUDENTDEBRAȘOV: Crăciun studențesc și despre Virusul Hiv, cu studenții de la Medicină


Studenții brașoveni dau energie orașului. Vocea lor o facem auzită în acestă rubrică, dedicată special acestora. Cunoaște-i pe studenți aici, acum. Tu mai ții minte cum era în studenție? Hehe (cum zice o distinsă doamnă) no make a photo, ci spunem ce vremuri. Încă ești student? Atunci bucură-te de experiență și vezi ce recomandări au colegii pentru tine!

Cum petreci Crăciunul în cămin

Anamaria Stan – Facultatea de Sociologie și Comunicare – Master Gestiunea și Dezvoltatea Resursei Umane, anul I

 Cu fiecare an care trece, Crăciunul începe să devină din ce în ce mai semnificativ, cu atât mai mult dacă ești cazat la cămin. Poți fi martor sau te poți implica direct la împodobirea bradului, poți prepara prăjituri la plită electrică, într-un mod creativ sau poți să îi ceri unui coleg să se deghizeze în Moș Crăciun, pentru a preface un Grinch într-un adevărat elf, plin de entuziasmul Crăciunului.

 Crăciunul nu constă doar din cadouri și decorații și mâncăruri aromate, ci și din cârnații, sarmalele, răcitura de la mama de acasă. Cu siguranță ele nu lipsesc din niciun frigider din cămin, în această perioadă magică a anului.

Colegii de palier sunt mult mai binevoitori, mai voioși că urmează vacanța de iarnă, iar tu realizezi că o să petreci singur/ă Crăciunul departe de ai tăi. Așadar, ca soluție la această problemă îți sugerez să te aprovizionezi cu suficientă mâncare, adună-ți cei mai călduroși prieteni de prin cămin și creați un club de colindători care să bată din ușă în ușă spre a vesti nașterea Domnului.

Despre sănătate, prevenție și tratement

Andreea Bidu – Facultatea de Sociologie și Comunicare, Specializarea Media Digitală, anul I

Virusul HIV

Andrada Băncilă, voluntar ASSM, ne spune câteva detalii din campania de informare HIV, a Asociației Științifice a Studenților Mediciniști Brașov, coordonată de Teodora Radu:

Știai că?

  • Brașovenii nu cunosc atât de multe despre retrovirus și din păcate, HIV este un subiect tabu.
  • La nivel global, în anul 2017, doar 25% dintre persoanele seropozitive știau că sunt infectate cu această boală.
  • Human Immunodeficiency Virus, se transmite prin contact sexual neprotejat, sânge, instrumente medicale nesterilizate, în timpul sarcinii și rareori la stomatolog în cazul sângerărilor gingivale, sau prin transfuzii sangvine

Tips&Tricks: Nu există încă tratament pentru HIV, doar antiretrovirale care prelungesc durata de viață a pacientului, deci: protejați-vă în timpul contactului sexual iar dacă aveți sângerări asigurați-vă că folosiți instrumente medicale sterilizate.

BONUS

Auzite la Cantină:     – Ce doriți?

                                   – Orez.

                                   – Sălbatic sau cu ciuperci?

                                   – Domestic. 

Credit Foto: Aaron Răzvan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută