5 Destinații de schi!

TransalpinaSki Resort Transalpina măsoară o suprafață de aproximativ 30 hecatare. Resortul este dotat cu două telegongole, un telescaun și două teleschiuri care vă ajută să ajungeți mai ușor la cele 9 km de pârtie. Nici zăpada nu este neapărat o problemă, căci Transalpina dispune de tunuri și lănci pentru producerea zăpezii artificiale, ceea ce înseamnă că este mai ușor să fie întreținută într-o stare perfectă pentru activitățile sportive de iarnă. În plus, Transalpina are și un lac artificial construit la cota 1930, cu o capacitate de 120.000 mc, ce asigură apa pentru instalațiile de zăpadă artificială și alte utilități.


Domeniul schiabil de la Transalpina dispune de spații mordern utilate pentru Salvamont, Jandarmeria Montană, Punct de Prim Ajutor, Școala de Schi și Snowboard, toalete, Aprs Ski, făcând această stațiune una dintre cele mai moderne de la noi.


Obârsia, Vâlcea, România


www.trans-alpina.ro


 


Super Ski CavnicResortul Super Ski Cavnic se află în nordul țării, chiar în centrul județului Maramureș. Este dotat cu 120 de locuri de cazare la baza pârtiilor, restaurant, apres ski, centru de închirieri și 7 km de pârtii cu nocturnă. O destinație extraordinară în special acum de sărbători, resortul Super Ski Cavnic ne stă la dispoziție cu un telescaun, două teleschiuri, două benzi rulante și 5 km de zăpadă artificial, astfel încât experiența de ski nu depinde în totalitate de vreme. Mai mult, sezonul de ski de aici rămâne deschis cam până la începutul lunii aprilie, deci dacă programul de sărbători nu permite momentan o escapadă în Maramureș, mai există o șansă și la începutul anului următor.


Începătorii sunt, poate, cei mai câștigați aici. Super Ski Cavnic are prorpia școală de ski și snowboard, cu monitori atestați internațional care oferă lecții pentru toate categoriile de vârstă.


Maramureș


www.superskicavnic.ro


Stațiunea StrajaLa Stațiunea Straja regăsim cam 26 km de domeniu schiabil, dintre care 20 sunt acoperiți cu zăpadă artificială. Resortul dispune de 11 instalații de transport pe cablu care asigură accesul la toate pârtiile din stațiune ușor și fără prea multe bătăi de cap.


Vizitatorii au parte aici de 12 pârtii, fiecare cu propria sa instalație de transport pe cablu. Cinci dintre ele au și instalație de nocturnă, deci dacă vrea cineva să schieze până seara târziu, aici e locul în care puteți face asta. Toate sunt întreținute cu ajutorul unor utilaje moderne de bătătorit zăpada, pentru asigura cândiții cât mai bune de ski în timpul sezonului.


Datorită construirii telegondolei şi a telescaunului de pe Vf. Straja, apar pârtii noi, cea mai lungă fiind Pârtia Straja, cu o lungime de 8,1 km. În sezonul 2016-2017 a fost inaugurat telescaunul de pe Pârtia Constantinescu, iar din sezonul 2017-2018 a fost instalat un nou telescaun.


Munţii Vâlcan - Lupeni, Hunedoara, România


www.skistraja.ro


 


Pasul PrislopMergem de data asta și mai în nord și poposim pe la Pasul Prislop, o pârtie unde iarna începe mult mai devreme, datorită reliefului din jur. Așadar, sezonul de ski de la Prislop este ceva mai lung decât la alte pârtii din listă, dar nu este ăsta singurul motiv pentru care ar trebui să-i faceți o vizită.


Pârtia este situată la altitudinea de 1400 m, cu o lungime de 1200 m iar printre dotări includem și o instalație de transport pe cablu de tip telescaun cu 2 locuri și nocturnă. Turiștii se pot bucura de spații de cazare și restaurant chiar la baza pârtiei, plus un centru de închirieri echipamente. În sezonul 2019, Prislop va introduce și de o tiroliană de 200 m.


Frumusețea locului, peisajele din jur, drumul până în Pasul Prislop, totul e de nedescris, trebuie să ajungeți să schiați aici, pentru că vă veți îndrăgosti de această zonă de basm!


Borșa, Maramureș


www.facebook.com/PartiaPrislop
Arieșeni - VartopComuna Arieșeni se află la granița dintre județele Albă și Bihor și reprezintă o zonă de interes pentru pasionați de sporturi de iarnă sau montane. Dar ne concentrăm momentan pe capitolul „pârtie”.


Sezonul de ski de aici durează cam din decembrie până prin martie sau chiar aprilie. Cea mai importantă pârtie de aici este Vartop, dotată cu teleschi și utilaje de întreținere a zăpezii. Lungimea totală a pârtiei este de cam 1000m, cu o diferență de altitudine de 200m, iar în termeni de grad de dificultatea se poziționează undeva pe la mijloc. În weekend, veți observa că la Vartop se adună mai multă lume ca de obicei, asta și pentru că atunci funcționează și instalațiia de nocturnă. Întreaga zonă este de o frumusețe rară și merită să dați o fugă măcar în acest sezon.


www.arieseni.info