FiRMA - concert special de Ziua Culturii Naționale

Pe 15 ianuarie, trupa FiRMA a fost invitată să concerteze la sala ARCUB Gabroveni, în cadrul evenimentului organizat de Radio România Cultural cu ocazia Zilei Culturii Naționale și să împărtășească publicului emoția sa rock`n`roll și a creațiilor inedite de pe albumul ”Poezii Alese Vol.1”. Cu ocazia acestui performance de excepție, vor urca pe scenă și poetele Svetlana Cârstean, Adela Greceanu și Elena Vladareanu, care își vor recita propriile versuri în tandem cu acordurile muzicienilor.

Seara debutează cu un poem sonor experimental creat de Maria şi Mihai Balabaş.

O formație iconică a rock-ului alternativ românesc născută pe scena muzicală bucureșteană în anii 2000, FIRMA s-a reinventat și s-a remarcat prin produse valoroase care dezvăluie noi perspective in universul audio - video, dar care trasează noi direcții și în lumea teatrului prin spectacolul ”Deșteparea Primăverii” (Teatrul Mic, regia Vlad Cristache) sau a poeziei, prin cel mai recent album ”Poezii Alese Vol.1”, un material discografic ce reunește un set de nouă piese compuse de Daniel Rocca pe versurile poeților români, clasici și contemporani.

”POEZII ALESE, VOL. I” o coproducție FiRMA - Radio România, a apărut la finalul anului 2018 la Editura Casa Radio. Versurile din înregistrările păstrate în Fonoteca Radio România au fost îmbracate organic de compoziții muzicale originale create special pentru acest proiect de către Daniel „Rocca” Stoicea și interpretate de trupa FiRMA. Poeții selectați de membrii trupei FiRMA pentru a fi cântați și recitați pe primul volum al albumului ”Poezii Alese” sunt George Bacovia, Mihai Eminescu, Leonid Dimov, Nina Cassian, Ana Blandiana, Svetlana Cârstean, Adela Greceanu, Elena Vlădăreanu.

Publicul de la ARCUB Gabroveni va fi martor al metamofozei poetice a trupei FIRMA, care va interpreta live, în premieră, mai multe piese de pe acest nou album.

FiRMA:
Daniel „Rocca” Stoicea - voce, chitară, pian, compoziție
Erhan Sorin – bas,
Adrian Coman – chitara electrică,
Alex Gavril Gavril – chitară electrică & acustică
„Bărbuță” Barbaselu Constantin – tobe, percuție

În deschiderea concertului FiRMA, Maria şi Mihai Balabaş iau ca punct de pornire primul disc al poeziilor eminesciene publicat de Editura Casa Radio şi crează un poem sonor inedit. Adrian Pintea, Ion Manolescu, Clody Bertola, Elvira Glodeanu, Emil Botta, Alexandru Repan, Aura Buzescu, Alexandrina Halic şi alţii se fac auziţi recitând unele dintre cele mai semnificative texte ale lui Mihai Eminescu, într-o compoziţie narativă şi muzicală originală.

Maria Balabaș este creatoarea emisiunii Dimineața crossover şi a generat, pe parcursul timpului, diverse proiecte dedicate noilor forme de creaţie radiofonică (Generaţia sonoră, Aceasta nu este artă etc.).
Mihai Balabaş este violonist şi chitarist, cântă în trupele Trei Parale, Bucium şi Radu Vâlcu Quartet, iar ca proiect personal are trupa Soare Staniol.

La finalul concertului va avea loc o sesiune de autografe.

Ușile se deschid la ora 17.30. Evenimentul va începe la ora 18.00 și va fi transmis live pe calea undelor Radio România Cultural. (www.radioromaniacultural.ro).

Accesul se face pe bază de invitație, în limita locurilor disponibile. Pentru mai multe informații urmăriți pagina Radio România Cultural.