Premiera săptămânii la Cinemateca Union: The House That Jack Built (r. Lars von Trier)

Premiera săptămânii la Cinemateca Union (Sala Paul Călinescu) este CASA PE CARE JACK A CONSTRUIT-O (THE HOUSE THAT JACK BUILT, coproducţie Danemarca-Franța-Germania-Suedia, 2018), un thriller cu accente horror în regia importantului cineast danez Lars von Trier, având în distribuţie actori precum Matt Dillon, Bruno Ganz şi Uma Thurman.

Prima proiecţie cu cea mai recentă creaţie purtând marca Lars von Trie este programată la Sala Union astăzi (vineri, 18 ianuarie), de la ora 19:00.

Odată cu primele crime pe care le-a comis în anii ’70 în America, Jack a făcut primul pas pentru a deveni un sofisticat criminal în serie. Dispunând de o inteligență cu mult peste medie, Jack este conștient de starea în care se află și anomaliile pe care aceasta le generează, însă preferă să-și discute problemele și frământările interioare doar cu Verge, căruia îi mărturisește că pentru el, fiecare crimă este o operă de artă în sine. Însă pe măsură ce intervenția poliției devine inevitabilă, Jack începe să își asume riscuri tot mai mari, în încercarea sa de a crea o operă de artă supremă.

Bilete AICI.

Alte proiecții la Cinemateca Union:

  • sâmbătă, 19 ianuarie, ora 19:00
  • duminică, 20 ianuarie, ora 19:00
  • marți, 22 ianuarie, ora 19:00
  • miercuri, 23 ianuarie, ora 19:00
  • joi, 24 ianuarie, ora 19:00