Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 10/02/2019
Arhiva Zile si Nopti

FOTO Socioloaga care transpune personalitatea clientului în aranjamente florale

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii FOTO Socioloaga care transpune personalitatea clientului în aranjamente florale Share FOTO Socioloaga care transpune personalitatea clientului în aranjamente florale


Lucille Flowers realizează aranjamente florale, astfel încât să reprezinte cât mai mult personalitatea clientului. Aceasta este afacerea socioloagei Lucia Corboș, care pentru a realiza acest lucru se folosește de cunoștințele dobândite în urma absolvirii Facultății de Sociologie și Comunicare, din Brașov.

Buchetul de vizită al antreprenoarei

Lucia Corboș se declară o visătoare, îi place să se înconjoare cu lucruri frumoase și să aibă alături de ea, oameni fericiți și plini de emoție. „De aici a și pornit ideea de a face aranjamente florale. Mi-a plăcut să creez și am cochetat cu partea artistică de ceva timp“, povestește ea.  De asemenea, Lucia și-a dorit foarte mult să fie independentă, să facă ce îi place și să câștige bani din asta. Momentan, lucrează și într-o corporație, dar intenționează să renunțe, pentru a se dedica aranjamentelor florare și organizării de evenimente.

“I am very crazy about Lucille”, cheia conceptului afacerii

„Lucille Flowers este cumva numele meu. Ideea mi-a venit de la o melodie de-a lui B.B. King, care se numește Lucille. Lucille nu este o fată sau o femeie, ci este o stare de a fi. În melodie spune “I am very crazy about Lucille”. Așa vreau să ajungă la un moment dat să vorbească cei care intră în contact cu conceptul Lucille: “I am very crazy about Lucille… Flowers.”, a spus Lucia, entuziasmată. Aceasta a început afacerea acum vreo cinci ani, dintr-o joacă. „Tot primeam flori de ziua mea, care este în luna martie, dar de cele mai multe ori, florile pe care le cumperi nu sunt foarte bine aranajate, le iei așa cum le găsești. Astfel că am luat toate florile pe care le-am primit și le-am aranjat dintr-o joacă. Asta făceam tot timpul“, își amintește ea.

FOTO Socioloaga care transpune personalitatea clientului în aranjamente florale

Luna martie, flori pentru toată lumea; în timpul anului doar pentru evenimente

Lucia realizează aranajamente florale, strict pentru evenimente, dar în luna martie se adresează și publicului larg, astfel încât să se poată bucura de aranjamentele ei, mai multe persoane. „Am facut ințial buchete la bucată, dar tendința mea acum e să fac la evenimente, atât pentru persoane fizice cât și pentru evenimente corporate. Eu nu am florărie, așadar devine dificil să faci la bucată, pentru că ar trebui să ai în permanență o diversitate de flori. Iar dacă fluxul de vânzări nu este așa mare, trebuie să te restrângi și nu mai poți combina așa multe flori. Dacă aș face acest lucru, prețul ar crește și nu ar fi rentabil și normal, nu vreau asta“, susține antreprenoarea.

FOTO Socioloaga care transpune personalitatea clientului în aranjamente florale

Ochi de sociolog cu minte și mâini de artist, rețeta de aranjamente florale a Luciei

„Fiecare persoană e diferită, de aceea nu va exista niciodată un buchet la fel. Merg pe personalizare, pe descrierea persoanei respective prin intermediul aranjamentului floral. Lucia a absolvit Facultatea de Sociologie și Comunicare din Brașov, iar pentru a putea observa, înțelege și identifica personalitatea clientului, apelează la cunoștințele învățate în facultate. „Pun foarte multe întrebări, mă întâlnesc cu clienții mei, mă uit la stilul lor, îi rog să îmi arate ce flori le plac, dar și ce nu le plac, asta e cel mai important. Încerc să aflu cât mai multe detalii pentru a le reda personalitatea. Lucrez împreună cu clientul și recunosc că și eu am de învățat de la ei. Uneori ajungem la idei geniale“, ne împărtășește socioloaga.

FOTO Socioloaga care transpune personalitatea clientului în aranjamente florale

Flori + fructe – Combinația ce aduce un plus de viață și culoare

Pentru aranjamentele florale, Lucia folosește și fructe, precum rodii și altele. „De obicei folosesc fructele într-un buchet mai sălbatic, la clienții care își doresc ceva mai proaspăt, mai viu. De exemplu, cele mai interesante flori pe care le-am folosit au fost brasicca, care este un fel de varză mai mică, doar că are aspectul de floare, gloriossa, care are niște petale subțiri și o formă atipică, floare de bumbac și multe altele“, povestește ea.

FOTO Socioloaga care transpune personalitatea clientului în aranjamente florale

Lucille Flowers ar purta coroniță pe cap și bijuterii din flori

Dacă afacerea Luciei ar fi o persoană, aceasta o descrie ca fiind tânără, undeva între 25 și 35 de ani, deschisă, visătoare, boemă, cu un simț al umorului dezvoltat. Acesteia i-ar plăcea muzica bună și ar purta haine vaporoase și coroniță pe cap, ar avea bijuterii din flori și ar zâmbi foarte mult, în timp ce vorbește cu toată lumea.

Ioana Mircea Redactor-șef Zile și Nopți Brașov

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută