5 locuri unde să mănânci burgeri buni în București

Cu toții merităm, din când în când, un burger, dar nu unul de tip fast food, ci unul gourmet, consistent, gustos și cu ingrediente de calitate. Dar, în timp ce burgerii banali se găsesc pe toate drumurile (la propriu), burgerii de calitate se lasă descoperiţi ceva mai greu. Așa ne-a venit ideea acestei liste, cu cinci locuri unde să te tot reîntorci pentru a-ți satisface pofta de burgeri buni. [G.D.]

Re: Modelier

Aflat la o aruncătură de băț de Piața Victoriei, Re:Modelier este locul unde îți poți face singur burgerul. Adică, aici poți să alegi exact ce ingrediente vrei să ai între cele două jumătăți de chiflă. Ingredientele sunt de calitate, locul arată bine, iar personalul este prietenos și cu o energie pozitivă ce se transmite. Vei da nas în nas și cu mulți turiști, pentru că este unul dintre localurile lăudate pe Tripadvisor.  

Adresă: Gina Patrichi nr. 3. Telefon: 0751.277.476

Burger Van Bistro

Micul „burger bistro” este împărțit în două de o străduță cochetă din apropierea Cișmigiului. Bucătăria împreună cu două mese se află de o parte a străzii, iar o sală de mese mai încăpătoare se află de cealaltă parte. Localul în sine are ceva din aerul cool al Berlinului, iar burgerii de aici sunt excelenți, pentru că nu se folosește niciodată carne congelată și se practică metoda de „smashed” burger, care asigură întotdeauna o crustă plină de savoare.

Adresă: George Vraca nr.4. Telefon: 0720.287.437

Vivo

Orice pasionat de burgeri trebuie să treacă măcar o dată pe la Vivo. Instagramul e inundat de foodporn ce-și are originea aici. Burgeri în toate pozițiile și de toate tipurile se lasă trași în poze lascive, înainte de a le satisface poftele clienților. Te vei convinge singur odată ce ajungi aici, pentru că toată lumea e mai întâi cu telefonul în mână și abia apoi cu furculița și cuțitul. Dar burgerii de la Vivo nu sunt doar fotogenici, ci și foarte gustoși.

Adresă: Calea Floreasca nr. 60. Telefon: 0787.709.154

Simbio

Simbio nu este genul de local care să servească doar burgeri, dar aceștia ocupă un loc de cinste în meniul lor. De asemenea, nu au foarte multe feluri de burgeri în meniu, dar cei de acolo sunt atât de buni încât au fanii lor care revin constant la Simbio pentru un astfel de răsfăț. În plus, locul arată foarte bine și are o atmosferă extrem de plăcută, din aceste motive (dar mai sunt câteva) locul e tot timpul plin. O rezervare este întotdeauna o idee extrem de bună.

Adresă: Strada Negustori nr. 26. Telefon: 0756.746.246

Switch.Eat

Switch.Eat e un alt jucător vechi de pe piața burgerilor din București. Au un meniu generos, cu tot felul de surprize interesante. Dacă nu ne crezi, îți spunem doar atât: într-o perioadă aveau și burgeri din carne de crocodil. Pur și simplu nu o să te ierți dacă, atunci când rătăcești după un burger bun, nu treci și pe aici.  

Adresă: Strada Horei nr. 34. Telefon: 0726.023.881