Săptămâna PSI pentru părinți

Să fii părinte în România este muncă grea. Între sistemul educațional deficitar și insuficiența resurselor, te simți deseori ca un savant nesigur în laborator. Există însă și alternative excelente – trebuie doar să le identifici și să le descoperi. Ediția 2019 a Săptămânii PSI pentru părinți, serie de ateliere organizată de Editura TREI în la librăria Cărturești Verona, este un prilej de informare, cunoaștere și educare de neratat. Librăria este ușor accesibilă și dispune de o mansardă prietenoasă.

Între 25 februarie și 1 martie, de la ora 18:30, cinci profesori și/sau specialiști în psihologia și terapia familiei și copilului vorbesc liber despre starea de bine în educație, sănătate, relații și sexualitate raportate la copii, burnout și conflicte. Știm deja că o discuție în grup restrâns merge de minune după o lectură solitară, iar oamenii vor să își descrie și disece experiențele, şi iată de ce atelierele vor putea fi cadrul unor exerciții excelente de comunicare și învățare. „Burnoutul mămicilor și al copiilor” este, de exemplu, atelierul de joi, 28 februarie. Petruța Gheorghe, reputat psihoterapeut cu formare în Psihanaliza Copilului și Adolescentului, abordează un subiect cu insuficientă acoperire de specialitate în acest moment, mai degrabă prezent în comunități și pe bloguri. Ea va vorbi și despre cartea cu același titlu al autorului Sheryl Ziegler, recomandată ca sprijin în căutarea soluțiilor epuizării generate de ritmul nebun al vieții moderne. De altfel, cărțile de parentaj și psihologia copilului de la editura TREI distribuite de Cărturești au 25% reducere pe durata evenimentului.

Atelier de ornitologie #11. Săptămâna PSI promite hrană pentru minte, așa că sugerăm și o repriză de (re)încărcare a bateriilor. Grădina cu Oameni (un proiect al Grupului de Inițiativă Civică Cișmigiu, susținut de Fondul IKEA pentru Mediu Urban) vă invită duminică, 24 februarie, între orele 8:30 și 11:30, să vă înscrieți, alături de copii (7+), la un circuit al descoperirii și înțelegerii zburătoarelor din Parcul Cișmigiu. Pe lângă loc de joacă și plimbare, parcul este și un ecosistem despre care marii și micii pot învăța împreună, în timp ce fac mișcare în aer liber. Traseul include și un circuit al cuiburilor amplasate anul trecut în grădinile din cartier. Locatarele vor aprecia vizitele-surpriză și eventualele gustări.

Articol de Iulia Dromereschi