Recomandări evenimente la început de Martie 2019

Începutul lunii Martie aduce la București o serie de evenimente spectaculoase. Astfel vă recomandăm 4 outgoings pe care nu trebuie să le ratați!

The Vast&The Curious | Radu Georgescu, Apollo111 Teatrul

Andreea Roșca propune o nouă întâlnire The Vast&The Curious, serie de discuții pe care jurnalista le organizează pe scena teatrului Apollo111, în compania unor antreprenori români de top. Pe 5 martie, de la ora 19:00, invitatul ei este Radu Georgescu, într-un dialog despre inventarea viitorului și asumarea eșecului. În cele aproape trei decenii de antreprenoriat în tehnologie, Georgescu a fondat 36 de companii, dintre care doar șase au reușit, alte șase „nu i-au pierdut toți banii”, iar celelalte au fost „experiențe minunate”. Părintele antivirusului RAV, vândut Microsoft în 2003, a părăsit SUA în favoarea României și ar putea fi regizorul unei piese numite „Cui îi este teamă de eșec?”. Prețul biletelor este 100 RON.

FILM: Cineclub OWR | „Lituania și colapsul URSS” de Jonas Mekas

Cineclubul One World România ne face încălzirea pentru festivalul de film de la mijlocul lui martie cu o propunere aparte. Duminică, 3 martie, de la ora 16:00, la POINT, rulează „Lituania și colapsul URSS” al lui Jonas Mekas, o peliculă în stil documentar, aproape cinci ore de analiză cinematografică a urmărilor prăbușirii URSS asupra unei țări baltice și a renașterii sale. Pe bază de rezervare la info@oneworld.ro.

PERFORMANCE: „Habemus bebe” la MACAZ

Spectacol despre limite într-o lume ce are dificultăți în a le defini, scris de o mamă și interpretat de trei actrițe care sunt, la rândul lor, mame, „Habemus bebe” se joacă pe 5 martie, de la ora 19:00, la MACAZ. Concentrat pe experiența maternității, performance-ul abordează condiția femeii-artist, confuzia, crizele și panica. Recomandat nu doar fiindcă este luna femeilor. Rezervări pe eventbrite. Donație 30 RON.

 

CONCERT: La vie en rose @ Clubul Țăranului

Acordeonistul Emy Drăgoi, Artistul jazz al anului 2005 în Franța, întinde un buchet de șansonete cu parfum parizian femeilor, destinatarele concertului din 6 martie, ora 20:00, de la Clubul Țăranului. Cunoscut pentru ușurința cu care improvizează la acordeon, pian sau vioară, dar și pentru stilul eclectic, ploieșteanul poposește rar în Capitală, iar concertele sale sunt experiențe unice. Bilete: 40 RON.