București pe gratis: evenimente gratuite 1-7 martie 2019

O nouă serie de evenimente free vine în ajutorul celor care vor să se distreze în București.

UŞI DESCHISE la CINETic

Ca parte din evenimentul tradiţional ‘Uşi deschise’ la UNATC (care se desfăşoară între 2 şi 4 martie), primul care îşi deschide porţile, pe 1 martie, este CINETic (str. Tudor Arghezi 3b), departamentul lor de cercetare având ca misiune inovaţia tehnologică în domeniile interacţiunii digitale şi neuroştiinţei aplicate în artele performative. Două zile de experienţe VR, proiecţii 3D şi workshopuri de sound design care preced programul de ateliere şi cursuri de la UNATC, precum şi prezentarea producţiilor de absolvire. Program event CINETic: 13:00-20:00 (1 mar.), 11:00-18:00 (2 mar.).

TÂRG: De Mărţişor... Târg cu tâlc

Se spune că persoana care poartă un mărţişor este ferită de rele şi îi merge bine tot anul, aşa că Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” vă invită până pe 8 martie (program: 9:00-17:00) la târgul în care meşterii populari şi artiştii plastici îşi vor expune cele mai frumoase mărţişoare. Târgul organizat cu ocazia venirii primăverii include şi ateliere de confecţionat mărţişoare (în weekend, de la 11:00 şi 12.30).

EVENIMENT: Comemorare Cornel Chiriac

Luni 4 martie, ora 19:00, la Clubul Ţăranului Român, legendarul formator de opinie în domeniul muzical de la Europa Liberă, Cornel Chiriac, de la al cărui sfârşit tragic se împlinesc 44 de ani, va fi comemorat de către Radu Nicolescu, preşedintele Clubului ‘Cornel Chiriac’, şi de criticul muzical Costin Grigoraş, împreună cu invitaţii lor Maria Balabaş, Lenţi Chiriac, Alexandru Şipa, Liviu Tofan şi Raluca Goleşteanu.

EXPOZIŢIE: Cornel Lazia “Monolith, an Expression of Viewing”

Expoziţie de fotografie de artă găzduită de Creart Gallery (Lahovary 7), un solo show semnat Cornel Lazia care “explorează ideea unui nou cod al oraşelor prin reinterpretarea relaţiei om-structură, având intenţia finală de a crea un oraş ideal care trăieşte şi respiră într-o dimensiune imaginară, înmagazinând aspiraţii ce se hrănesc cu inspiraţie.” (Eugen Rădescu, curator). Acces liber (10:00-19:00).