ANDREI CIOBANU | Despre filmul cu Ramona

Îmi e foarte greu să scriu acest text fiindcă nu am reușit încă să asimilez tot ceea ce mi s-a întâmplat în perioada asta, din punct de vedere profesional.

Acum 5 ani mă apucam să scriu, din greșeală, o carte care a devenit una dintre cele mai citite opere din România, încă din primul weekend al apariției. Iar săptămâna trecută, mi-am văzut un mare vis devenind realitate din scaunul unui cinematograf bucureștean, privind cu emoții ecranizarea cărții mele și încercând să nu mă pătez cu sos de la nachos pe cămașa care oricum mă cam strângea. 

Ceea ce începea cu o postare pe facebook s-a transformat astăzi într-un film la care am muncit timp de 3 ani jumătate, alături de, pe vremea aceea doar regizorul, iar acum prietena mea bună, Cristina Iacob. Au fost multe sentimente pe care le-am încercat pe parcursul acestei perioade de timp, de la fericire, la nervi, la relaxare, nemulțumire sau mândrie, dar cel mai important lucru este că am reușit până la urmă să facem un film care, din punctul meu de vedere, este diferit față de tot ce s-a făcut până acum în România. 

După apariția sa, am primit cred că mii de mesaje pe Instagram de la cei care au fost să-l vadă, am fost extrem de fericit să aud că peste tot au fost sălile pline până la refuz și că oamenii mi-au spus într-un glas două lucruri: 1. ”când am intrat în sală, nu mă așteptam ca un film românesc să arate atât de bine” și 2. ”nu am văzut în viața mea cum arată o sală de cinematograf plină ochi”.

Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au mers să-l vadă și mă bucur din suflet să văd că munca noastră a fost apreciată de public. În fond, doar asta contează atunci când vorbim de orice formă de artă: să placă publicului. Doamne-ajută!

Articol de Cityzen Andrei Ciobanu, Autorul bestsellerului “Suge-o, Ramona!” şi co-scenarist al filmului “Oh, Ramona!”