Nou în oraș: Yasou - Gusturi tradiţionale în ambient urban

Noul restaurant grecesc din nordul Bucureştiului, primul deschis în Agora Floreasca, nu îşi propune să ia prin surprindere epatând printr-o amenajare interioară sofisticată sau rafinată ci se limitează deliberat la a oferi un ambient modern aseptic, simplu şi eficace, tipic mai degrabă unui local de proximitate gândit minimalist pentru consumul fast-food decât pentru întrevederi prelungi cu aromă de tavernă veche. Yasou reuşeşte să impresioneze însă realmente la capitolul bucătărie, condusă de Chef Iosif Ştefănescu, unul dintre promotorii mişcării Out of Kitchen, care reinterpretează clasice reţete elene în spiritul cosmopolitismului ce caracterizează bucureşteanul modern.

Calea Floreasca 111-113,
tel.: 0739862528,
program zilnic: 10:30-23:00

Materia primă este grecească...

Feta e din Argos şi brânza Graviera din Arta, fasolea din Santorini, porcul Siglino s-a născut în regiunea Mani, spreadurile sunt aduse din Macedonia iar măslinele şi brânza Talagani din Kalamata. Firesc, mastica vine din Chios... trimiţând inevitabil la planuri legate de vacanţa de vară. Yasou se poziţionează pentru moment ca unul dintre cele mai bune restaurante cu bucătărie tradiţională grecească şi mediteraneană din Bucureşti dar asta nu înseamnă că lipsesc din meniu frigăruile Wagyu sau antricotul de vită Black Angus ce concurează cu porcul nostru Mangaliţa, “uleiul de măsline cu patru picioare”.