NUŢU OLTEANU | Rockul, bată-l vina...

Ştii de ce românii nu mai apreciază rockul? Pentru că nimeni nu-l mai face. Dă-mi tu acum trei nume de formaţii de rock din România care cântă... convingător. Căci, dacă mă întrebi ca profesionist, niciunul din formaţia Rolling Stones nu a fost un tip briliant, ei au fost şi sunt nişte prieteni care se iubesc foarte tare, iar dacă vine cineva şi le sugerează că Charlie Watts îşi dă cu stângu-n dreptu’ şi că ar trebui să-l ia pe Vinnie Colaiuta sau pe Steve Gadd pentru că sunt de zece ori mai buni, colegii lui o să spună ‘Păi, ăsta e cel mai bun toboşar din lume!’ pentru că el este o parte din Rolling Stones, ‘cea mai bună trupă din lume’, nu?

Deci spune-mi tu mie, cine mai face rock în România? Eu de asta vin, încercând ca această formulă de trupă Iris din care fac parte să arate că se poate face rock în România, mai ales că, dincolo, sunt destui tineri care cântă rock adevărat. În Suedia există mai orice, de la techno, muzică făcută pe calculatoare, la jazz, clasic şi rock, şi e a treia ţară exportatoare de muzică din lume. Dacă rockul mai are totuşi vreun viitor în România? Mie aşa-mi place să cred.

Continui să investesc timp şi efort în rock pentru că asta e ceea ce iubesc şi nu mai ţine nici de vreo chestie materială şi nici de timpul meu. O fac pentru că asta-mi place şi asta este crucea mea pe care o duc cu mare plăcere până voi muri. Şi câtă vreme voi putea să ajut, să pun umărul la mişcarea asta care se cheamă rock, o voi face, fie că sunt aici, fie că sunt în Suedia sau unde o să mă aflu.

Cityzen NUŢU OLTEANU, Chitarist, cofondator al grupului Iris