De ce merită să vezi filmul FACI SAU TACI?

Iată ce răspunsuri au pentru cititorii ZN câteva dintre vedetele noii comedii semnate de Iura Luncaşu, ce are premiera naţională pe 15 martie şi din a cărei distribuţie mai fac parte (în afara celor intervievaţi mai jos) Sali Levent, Cosmin Nedelcu aka Micutzu, Codin Maticiuc, Sandra Izbaşa, Gică Craioveanu, Maria Popovici şi Oana Moşneagu...

AUGUSTIN VIZIRU: “Noi încercăm să arătăm o poveste reală de viaţă. Să nu mai arătăm nimic fake ci doar naturaleţe. Ceea ce se întâmplă în viaţa de zi cu zi vrem să transmitem în film şi cred că am reuşit într-o mare măsură. Am avut un drum destul de greu pentru producţia “Faci sau taci”, au fost mulţi bolovani pe drum dar Iura are o putere extraordinară şi am reuşit să ducem până la capăt un proiect bun. Foarte bun.”

MONICA BÂRLĂDEANU: “Pentru că publicul are nevoie să se reîndrăgostească de filmul românesc. Pentru că discursurile filmelor ultimilor ani au fost cu preponderenţă serioase, s-a vorbit de lucruri care ne dor cu-adevărat dar cred că acesta e un moment foarte bun să detensionăm spectatorul de film românesc cu... umor. Şi noi vorbim despre lucruri importante aici dar o facem cu umor. Era nevoie de asta. Mie mi se pare că băieţii ăştia, Augustin Viziru şi Sali Levent fac un duo absolut fabulos, din liga ‘Stan şi Bran’, iar Micutzu e cireaşa de pe tort. Nu văd pe cineva care să fi putut face mai bine ce-a făcut Micutzu. E contrapunctul fabulos care a stârnit până acum în sală hohote isterice de râs.”

DIANA DUMITRESCU: “Imaginaţi-vă o trupă de persoane publice, actori, vedete, cântăreţi, ş.a.m.d., strânşi laolaltă, care se distrează, şi fie numai din curiozitate veţi vrea să veniţi să vedeţi ce se întâmplă acolo. Pentru că este foarte amuzant iar eu cred că acest film este făcut aproape în totalitate de Sali Levent şi Augustin Viziru care au format un cuplu de comedie extraordinar de reuşit. Noi râdeam cu lacrimi la filmare iar eu sunt curioasă dacă acest lucru se va vedea inclusiv pe marile ecrane.”

GIULIA: “Eu cred că este una dintre cele mai bune comedii româneşti pe care le-am văzut în ultima perioadă. Se râde foarte mult, te bine dispui la acest film şi cred că este soluţia ideală să mergi la “Faci sau taci” cu prieteni, soţi, soţii, ş.a.m.d. Cred că e un film cu un vibe foarte bun şi cred că va destinde foarte mult oamenii, românii în special, mai ales într-o perioadă în care ne e din ce în ce mai greu să fim relaxaţi şi cu zâmbetul pe buze.”

HORIA BRENCIU: “E foarte simplu. Dacă mergi o oră şi jumătate prin Bucureşti nu râzi mai deloc dar dacă stai o oră şi jumate la filmul ăsta s-ar putea să râzi mai mult. Şi mie mi s-au părut că reclamele pe care le-au făcut colegii mei înainte cu ‘Pregătiţi-vă şerveţele!’ arătau că o să se ia în derâdere aspectul acesta dar nu, nu e adevărat, chiar a fost distractiv, chiar a fost amuzant şi mă bucur pentru cadrele pe care le-au folosit în film şi pentru surpriza pe care mi-au făcut-o anumiţi oameni care n-au background de actor. Mi-a făcut plăcere foarte mult faptul că Iura se vede că e îndrăgostit de România parcurgând multe părţi cu drona şi survolând aceste părţi, deci practic filmul ăsta îţi oferă o oră şi jumate de încântare, de Românie amuzantă şi plină de surprize.”

ANA BANICIU: “Ca să râzi. Mie mi se pare că e foarte greu să faci un om să râdă şi mai degrabă poţi să îl faci să plângă. Plus că apar foarte multe cadre cu România căci uite, astăzi ne-au întrebat oamenii unde am filmat ori sunt cadre care n-au fost montate sau colorate ci sunt chiar locuri din România în care nici noi nu am ajuns până atunci, locuri extrem de frumoase pe care poate după filmul ăsta oamenii ar vrea să le vadă. Şi, peste asta, pentru că sunt foarte mulţi oameni care apar la televizor şi care le fac zilele mai frumoase, zic eu, plus oameni din stand-up comedy care o să-i facă să râdă. Mi se pare că este o gaşcă foarte frumoasă şi trebuie să vină la filmul ăsta ca să se încarce cu energie bună.”

BOGDAN MĂLĂLELE: “Pentru că în ultimii 25 de ani nu s-au făcut destule filme pentru public în România, s-au făcut mai mult filme pentru festivaluri şi cred că multă lume care a fost la ele nu ştia la ce merge, nu ştiau că merg la un film de autor şi nu la un film comercial, ei fiind obişnuiţi cu alte genuri de filme, precum blockbusterele americane. Acesta e un film pentru publicul larg, un film pentru toată lumea, un film la care te distrezi şi la care se cunosc majoritatea actorilor pentru că sunt persoane publice, sunt actori buni precum Sali Levent, Augustin Viziru sau Micutzu sau cum sunt... eu, şi chiar cred că este o comedie frumoasă, o comedie la care am râs şi eu când am văzut-o prima oară şi râd şi-acum.”

Articol realizat de Ioan Big, Publisher Zile şi Nopţi