3 to do cu Horia Ghibuţiu weekendul 15-17 martie 2019

Vineri, 15 martie, ora 19.00 - Help Radu, la Club Fabrica

Bikers for Humanity România așteaptă vineri seara cât mai multă lume în Fabrica, pentru a asculta rock și pentru a ajuta un motociclist aflat la ananghie. La acest concert caritabil, line-up-ul e mai mult decât ispititor: Phoenix, RoadkillSoda, Damage Case, Kunnstra, Axis. I-am cunoscut pe Mihnea Ferezan „Panda Elixir” și pe Andrei Gherghel „Byst” din RoadkillSoda, o trupă care sună bestial live. Vă îndemn să participați și să cotizați, veți primi în schimb muzică faină și bucuria de a fi făcut un pic de bine.

Duminică, 17 martie, ora 20.00 - Crima din strada Lourcine, la TNB

Felix Alexa construiește cu migală, în „Crima din strada Lourcine” , o distribuție echivalentă cu tot atâtea pariuri: poți gestiona talentul clocotitor al lui Marius Manole și al lui Istvan Teglas? Și ce faci cu o actriță pur și simplu frumoasă precum Raluca Aprodu și cu înclinarea acesteia de a nu-și doza emfaza, din pricina tinereții sale debordante? Alexa iese în câștig din această provocare: Manole (Lenglumé) și Teglas (Mistingue) compun un tandem comic devastator, iar energia lor cinematică și naturalețea cu care apar șifonați după o beție crâncenă încântă, în timp ce Raluca Aprodu (Norine) realizează un mic, dar elaborat studiu pe marginea gagului fizionomic, în ton cu tușele îngroșate deliberat din prestația actorilor epocii lui Labiche. Mihai Calotă (Potard) și pe Victor Țăpeanu (Justin) semnează partituri secundare, însă consistente și bine integrate arsenalului gestual din comedia bufă.

Sâmbătă, 16 martie, ora 19.30 - Pe jumătate cântec, la Odeon

Un spectacol ravisant, semnat de două femei deopotrivă curajoase și talentate: regizoarea Crista Bilciu (text, regie costume, videoproiecții) și actrița Anda Saltelechi. Ceea ce iese din întâlnirea stelară a acestor demne slujitoare ale Thaliei e un spectacol tulburător, foarte dens, care vă va urmări.