5 restaurante la înălțime de unde să vezi Bucureștiul de sus

În ultima vreme s-a împământenit și la noi moda rooftop-urilor și a restaurantelor aflate la înălțime, care oferă priveliști amețitoare asupra orașului. De aici, Bucureștiul arată, de cele mai multe ori, interesant: un haos arhitectural fermecător în care e plăcut să te pierzi cu privirea. Așadar, iată 5 restaurante la înălțime, de unde poți să vezi orașul de sus, în timp ce te bucuri de o mâncare bună.

NOR - SKY Casual Restaurant

Numele acestui restaurant este destul de sugestiv, pentru că este cel mai înalt loc unde poți lua masa în București. Nu mai există niciun restaurant în capitală care să depășească etajul 36. De fapt, în toată România nu există un restaurant la o înălțime mai mare. De aici, de la 136 de metri înălțime, într-o zi cu vreme mai mohorâtă, restaurantul chiar se află în nori. Priveliștea este superbă, mâncarea se ridică la înălțimea așteptărilor, dar și prețurile o iau în sus.

Adresă: Str. Barbu Văcărescu 201 (Sky Tower - et. 36)
Telefon: 0310056056

18 Lounge

Și aici numele spune tot: restaurantul este situat la etajul 18 al unei clădiri de birouri. Priveliștea de aici este cu adevărat deosebită, pentru că Parcul Herăstrău, Bulevardul Kiseleff, Romexpo și Casa Presei se află în imediata apropiere. Sugestia noastră este să încerci să ajungi aici pe lumină sau la apus, ca să te poți bucura de panoramă în toată splendoarea sa.

Adresă: Piața Presei Libere 3-5
Telefon: 0733501401

Linea / Closer To The Moon

Unul dintre cele mai recente rooftop-uri din București. Nu este aflat la o înălțime amețitoare, dar se află în centrul orașului și oferă o panoramă frumoasă, mai ales la apus, fiind orientat spre vest. Prețurile sunt piperate, dar este un loc căutat și când afară e frig, datorită domurilor transparente și încălzite montate pe terasă. Cu un etaj mai jos se află și un restaurant cu atmosferă plăcută și decoruri interesante.

Adresă: Calea Victoriei 17
Telefon: 0757824298

Silk Panoramic

Silk este amplasat chiar la kilometrul 0, în buricul târgului, la etajul 9 al unui bloc din Piața Universității. Impresionează mai ales prin priveliștea deosebită pe care o oferă asupra zonei. Este cu siguranță de neratat pentru orice turist care vine pentru prima dată în București, dar și pentru bucureștenii care vor să-și redescopere orașul în care trăiesc. De asemenea, în timpul protestelor, de aici au fost făcute multe poze care au făcut înconjurul lumii.

Adresă: Strada Nistor Ion 4
Telefon: 0722555505

Upstairs Rooftop

Upstairs este o altă opțiune bună pentru un rooftop central. Priveliștea face toți banii, iar cei care au trecut pe aici știu că la fel stă treaba și cu preparatele din meniu. Locul este colorat și luminos, iar dacă vrei să te bucuri de o zi cu soare pe un acoperiș, atunci aici e locul perfect. Se întâmplă și tot felul de evenimente, dar chiar și atunci când este program de voie, e mai bine să suni pentru o rezervare din timp.

Adresă: Strada Sevastopol 24
Telefon: 0723307930

Articol realizat de Gruia Dragomir, Redactor Zile şi Nopţi