Daniel „Rocca” Stoicea | FAKE NEWS

  1. Din ce îmi aduc aminte, prieteni, vremea era neliniștită și emoțiile mari. Echipa mea avea un gol în fața celor din blocul vecin. Odată cu decizia unanimă a celor implicați în acea încrâncenare de a înceta ostilitățile, am început să sărbătoresc alături de camarazii mei, în stil barbar, o nouă victorie și reconfirmarea senzației absolute cum că “The winner takes it all”.

Natura celebră și ea, iar vântul, care mai tot timpul părea potrivnic, era acum alături de noi, îmbrățișându-ne cu o ploaie de praf, noxe și bucăți de hârtie. M-am retras elegant pentru a-mi lega din nou șireturile „converșilor de Drăgășani”, când ochii mi-au căzut pe o bucată de ziar ruptă ce încerca din răsputeri să-și reia zborul. Și ar fi reușit, însă pe vreme aia obișnuiam să mă mișc repede.

“Elvis Trăiește” era titlul pe care îl purta cu nonșalanță, o jumătate de poză și ceva text greu inteligibil care îmi comunică faptul că artistul de care toată lumea ar fi trebuit să știe, a fost surprins trăind bine mersi undeva departe, într-un anume stat. M-am retras către casa cu bucata aceea de ziar în mână, întrebându-mă susținut cine este acest Elvis, de ce mai trăiește încă și mai ales de ce se ascunde.

Până în ziua de azi nu am aflat răspunsurile la acele întrebări deși am studiat enigma cu pasiune. Am citit povestea lui și a celor implicați în cariera lui: manageri, compozitori, producători, muzicieni și oameni de radio. Apoi  i-am cumpărat albumele, am învățat limba engleză pentru a înțelege mai bine fenomenul, ba chiar am învățat să-i cânt piesele, deși erau variate stilistic și unele chiar dificile. În final am studiat și artiștii care i-au fost contemporani, pe cei care l-au inspirat și pe cei foarte mulți pe care i-a inspirat.

Nu am avut succes.

Cityzen Daniel „Rocca” Stoicea: Solist, compozitor, producător muzical @ FiRMA Director muzical @”Deșteptarea Primăverii” (Teatrul Mic) Regizor, producător video, fotograf