FLORIN GIUGLEA | Gură-cască în parc

Un el şi o ea pe la 30 de ani, corporatişti. Viu coloraţi, cu blugii rupţi, ochelarii aviator. Cu ochii în telefon, pe-o bancă în parc. Ea arată ca tocmai ieşită de la coafor. El abia ieşit de la sala de fitness. Între ei sunt cheile multe, telecomanda maşinii şi o pungă de pufuleţi. Zâmbesc satisfăcuţi din motive diferite, aprofundate atent în ecranul smart-phone-ului. Ea e pisi, el e macho. Absolut nicio reacţie unul la celălalt, zero contact, conversaţie, nicio combinaţie. Cel puţin 5 minute. Copila se joacă în faţa lor, cuminte. Cu pamponul mare şi roşu, tropăie, doar-doar o aude careva.

Trecuţi de 60 de ani, la plimbare, văd copila cu pampon roşu şi-i zâmbesc. Cocheţi foc, asortaţi. Ea îl ascultă sorbind fiecare cuvânt. El îi povesteşte că nu e normal să coste atât călătoriile cu avionul şi că dacă ar mai putea conduce, ar duce-o cu maşina în munţi, în Austria. I-a văzut când era copil, sunt magnifici. O ia de după umeri. Oare n-ar vrea să stea pe-o bancă mai încolo? Că-l dor picioarele de dimineaţa de la piaţă. Se aşează, ea zice că n-ar deranja-o să mai zboare din nou, că au trecut vreo 15 ani de când au mers cu avionul. Se amuză, cu complicitate. Îi masează genunchiul. Nu e chiar aşa scump, şi-apoi ce-or să facă cu banii mai târziu? Copiii lor oricum n-au nevoie. Chiar, uite-aşa, pampon roşu avea şi fiica lor.

Unul cântă la o chitară acustică în mijlocul parcului. Cu o cutie plină de mărunt în faţă. Cine naiba mai are timp să-l asculte şi pe ăsta?

Cityzen FLORIN GIUGLEA, Muzician, guitar builder, creatorul proiectului “Invitation to the Blues”, rezultatul a mii de mile străbătute în documentare şi cercetare în SUA.