Cristina Neagu, desemnată pentru a patra oară cea mai bună handbalistă a lumii!

 

 

În martie, Cristina Neagu a fost desemnată de Federația Internațională de Handbal cea mai bună jucătoare a anului 2018! E o distincție pe care o primește pentru a patra oară, un record în handbalul mondial!

În aceeași ordine de idei, cel mai bun handbalist din lume în 2018 a fost desemnat danezul Mikkel Hansen, pentru a treia oară în carieră.

După anii 2010, 2015 şi 2016, când a primit, de asemenea, cea mai înaltă distincţie individuală din partea IHF, Cristina Neagu este aleasă pentru a patra oară cea mai bună jucătoare a lumii, de această dată pentru anul 2018.

Alături de ea au mai fost nominalizate jucătoarele Ana Vyahireva (Rusia), Amandine Leynaud (Franţa), Stine Oftedal (Norvegia) şi Estelle Nze Minko (Franţa).

Ea tocmai devenise, cu 237 de goluri înscrise, cea mai bună marcatoare din istoria Campionatului European (depășind-o pe unguroaica Agnes Farkas și germanca Grift Jurack). În loc să se antreneze pentru meciurile din Liga Campionilor, competiție pe care voia s-o câștige în mai, astăzi petrece patru-cinci ore într-o clinică medicală (după ruptura de ligamente). Însă, nu a trecut mult timp de când s-a operat și deja își întreabă kinetoterapeuții când va putea face exerciții ceva mai complexe.