Salut București | Pentru bărbaţii cu gândul la pradă

Din 28 martie, la Romexpo, se deschide expoziţia Fishing & Hunting, eveniment aparent nevinovat însă în realitate un test subversiv destinat masculilor dâmboviţeni în care vibrează încă pornirile ancestrale. Ce fel de bărbat eşti tu dacă nu faci rost prin forţe proprii de hrană pentru familia ta?

Trebuie să fii stăpân pe situaţie: ‘Femeie, gata, ajunge, mă duc să... prind de mâncare!’. Visezi că se vor citi în ochii măriţi ai partenerei admiraţia şi respectul pentru tine când vei apare semeţ cu prada însă realizezi că pentru a vâna bizonul şi a pescui somonul trebuie să îţi reînoieşti la F&H echipamentul sofisticat în culorile noii primăveri (shoppingu’, bată-l vina), să-ţi completezi arsenalul de ucigaş de sălbăticiuni cu muniţie din adamantium şi să scoţi abţibildul cu “Baby on Board” de pe parbrizul suvului.

Bravo! Bravo... chiar dacă vii de la expo încărcat cu sacoşe şi lefter pentru ca după aia să apari din expediţie doar cu răţuşca cea urâtă, sfrijită şi plină de alice, pe care ai asasinat-o în lipsă de altceva prin curtea unei gospodării. Sau, poate, eşti un bărbatic neîndemânatic în a-şi masca pornirile: ‘Dragă, mă duc şi eu, aşa, să casc gura’ precum somnul la nadă, când tu vrei de fapt să razi vreo 12 beri cu amicii holbându-te după promoteriţele de la standuri cu speranţe de pescar amator că poate vei agăţa şi tu ceva în cârlig.

Cu certitudine consoarta are deja o imagine clară a rolului ‘recreativ’ al pescuitului în viaţa ta însă mai degrabă acceptă să te lase la expoziţie contând pe faptul că eşti inofensiv decât să cureţe o zi întreagă nişte peştişori plini de oase pe care, în final, nici motanul nu îi mănâncă. Bravo! Eşti totuşi bărbat. Mai grav este dacă alegi să spui ‘Iubito, azi noapte se făcea că te plimbam cu barca pe lac... acum mă duc să caut o barcă’ la F&H. Aici nu avem ce comenta. Dar aşa suntem noi ceilalţi bărbaţi, preferăm să chibiţăm de pe margine cu o sămânţă-n cioc decât să luăm bibanul de coarne şi fazanul de branhii. N-avem curaj demn de F&H dar noi formăm majoritatea. Să vă recreaţi bine... că noi putem!