3 to do cu Horia Ghibuţiu săptămâna 22-28 martie 2019

Horia Ghibuţiu ne recomandă trei evenimente în acest weekend, pe care nu ar trebui să le ratezi!

Vineri, 22 martie, ora 19.00 - Preșul, la TNB

Un text clasic al umoristului Ion Băieșu, „Preșul”, cunoaște o nouă montare la TNB - o veritabilă provocare din partea regizorului Mircea Cornișteanu. Punerea în scenă care a făcut furori în epocă, aceea de la Comedie, a lui Ion Cojar, am văzut-o după îndelungate eforturi și intervenții, se juca efectiv cu casa închisă - nu mai țin minte dacă era distribuția din 1972 (Mircea Șeptilici, Ștefan Tapalagă, Cornel Vulpe, Dem Savu...), dar parcă o revăd cu ochii minții pe Stela Popescu în rol de femeie de serviciu. Despre montarea de acum, regizorul spune: „Râdem cu lacrimi de ceea ce zărim, uitând cel mai adesea că râdem de noi înșine. N-ar fi rău dacă, pentru o clipă, ne-am gândi că poate semănăm cu cei de care râdem!”. Baftă noului „Preș”, să ne scuture de râs!

Duminică, 24 martie, ora 20.00 - Fata din curcubeu, la Green Hours

Un One-Woman-Show scris, gândit și realizat admirabil de Lia Bugnar o are drept protagonistă pe o fată cu un curcubeu de expresii artistice: Ilona Brezoianu. Încă nu am văzut-o în acest rol, deși mi-am propus să ajung în Green, însă știu ce poate Ilona. După filmul „Moon Hotel Kabul” am apreciat că „Ilona Brezoianu bifează cea mai fericită întâlnire dintre replică și știința rostirii din tânăra ei carieră”. Ilonei îi ajung câteva minte pentru a transforma un secundar într-un regal, darămite un rol principal. De văzut!

Marți, 26 martie, ora 19.30 - Concert Alexander Bălănescu & Ada Milea

Iubitori ai muzicii de calitate cu versuri nespus de inspirate, adevăr vă zic: plecați urechea la acest concert care îi aduce în prim-plan pe Alexander Bălănescu & Ada Milea, într-o variantă muzicală în limba engleză, inspirați de versurile lui Gellu Naum. Ceva fin, bun și nebun.