5 locuri din București unde să bei bere românească artizanală

De câțiva ani, România a început să producă beri artizanale foarte interesante și, din punct de vedere al calității, mult peste cele industriale de pe piață. În București are loc în fiecare an chiar și un festival al producătorilor de bere craft: Bucharest Craft Beer Festival, la care sunt premiate cele mai bune sau populare producții românești. Totodată, au început să existe și locuri dedicate berii artizanale, care atrag din ce în ce mai mulți iubitori ai berii românești de calitate. Mai jos trecem în revistă 5 astfel de locuri...

Fabrica de bere bună

Denumirea este cât se poate de sugestivă, pentru că localul aparține băieților de la Zăganu, prima fabrică de bere artizanală de la noi din țară. Bineînțeles, aici pot fi încercate toate sortimentele Zăganu, dar și alte beri artizanale românești la draft sau sticlă. Având în vedere și faptul că este poziționat cât se poate de central, acest bar este unul bifat de toți iubitorii de bere bună, români sau turiști.

Adresă: Calea Victoriei 91-93. Telefon: 0770550234

Zeppelin Pub

Un adevărat templu al berii bune, Zeppelin este un must pe orice listă de pub crawling. Se găsesc multe sortimente de bere artizanală autohtonă, dar și foarte multe beri craft străine. Găsești aici și rarități, specialități, curiozități, trebuie doar să vii cu poftă de băut și deschidere către toate cele 100 de sortimente de bere.

Adresă: Strada Marin Serghiescu 7. Telefon: 0734608838

Hangar Gastropub

Dacă până acum corporatiștii mergeau în Pipera doar pentru a-și face norma la job, acum există un motiv pentru a reveni aici și pentru relaxare și bere bună. Este vorba despre Hangar Gastropub - un tap-room cu bere artizanală creat de cei de la Ground Zero. Localul e amenajat într-un fost hangar, iar acum are un design hipsteresc și n-are cum să nu-ți amintească de barurile din fosta zonă industrială a Berlinului. Pe lângă bere bună de la Ground Zero, aici pot fi serviți și burgeri reinterpretați, vită-n pită și alte gustări care merg bine cu bere.

Adresă: Șoseaua Pipera 44 (în curtea Compil Pipera). Telefon: 0744768630

Mikkeller Bucharest

La Mikkeller iubitorii de bere găsesc beri artizanale daneze și românești, toate servite într-o atmosferă cât se poate de cool. Bazele microberăriei daneze au fost puse în 2006 de un profesor de matematică care a început să experimenteze cu tot felul de amestecuri de hamei. În prezent își exportă berea artizanală în 40 de țări, iar în 17 orașe Mikkeller a deschis baruri. Bucureștiul este unul dintre acestea, așa că merită să treci pe aici, atât pentru berea daneză, cât și pentru cea românească: Ground Zero sau Hop Hooligans.

Adresă: Piața Charles de Gaulle 3. Telefon: 0757574977

The Beers

The Beers se laudă că este cel mai mare craft beer pub din București. Meniul are 32 de beri la draft și 150 de sortimente la sticlă. Deci, cel mai probabil n-o să reușești într-un an să le încerci pe toate, dar merită verificat. De asemenea, aici ai ocazia să prinzi și sesiuni de degustare de bere, dar și mâncăruri speciale, toate gătite cu bere. În plus, localul are și propria lui bere artizanală.

Adresă: Căderea Bastiliei 11. Telefon: 0736337606