Depășește-ți limitele – aleargă o cursă lungă, la Maratonul Internațional Sibiu

Anul acesta Maratonul Internațional Sibiu te provoacă să îți depășești limitele și să mergi mai departe decât ai mers până acum – încearcă să alergi cel puțin de 10 kilometri, dacă nu chiar 21 sau 42! Vei descoperi că poți mult mai mult și te vei simți mai stăpân pe propriile forțe.

 

Dacă la ediția trecută ne-am bucurat de prezența a 4000 de alergători, anul acesta ne propunem și noi, alături de voi, să ne depășim limitele și să ajungem la cel puțin 5000 de participanți. Și nu doar atât. Vrem să strângem cel puțin 250 de alergători la cea mai lungă cursă a evenimentului – 42 de kilometri.

Maratonul Internațional Sibiu s-a numit inițial Semimaraton Sibiu și a apărut în urmă cu șapte ani. Dacă acum câteva mii de alergători se înscriu în fiecare an, la prima ediție 173 de persoane au pornit la drum alături de noi. Evenimentul sportiv a primit numele actual în 2017, atunci când am adăugat și cursa de maraton de 42 de kilometri. Așadar, tocmai în spiritul evoluției constante a evenimentului, vă invităm și pe voi, cei care an de an sunteți alături de noi, să înregistrați o evoluție personală și să vă încumetați a participa la unul din traseele cele mai lungi.

 

Cursele la care poți să te înscrii

Traseele sunt de diferite dificultăți, așa că indiferent de cât de mult antrenament ai, cu siguranță vei găsi unul potrivit pentru tine. De la 5 kilometri până la 42, de la străzile din centrul orașului și până pe frumoasele drumuri din Rășinari, vei avea ocazia să te bucuri de o alergare plăcută, indiferent de cursa aleasă.

Traseul de maraton (42 de kilometri) este probabil cel mai spectaculos traseu de maraton de șosea din țară, având pasaje din orașul vechi, parcul Sub Arini, Grădina Zoologică, Muzeul Astra, satele Poplaca și Rășinari și multe alte mici obiective pe care le veți descoperi pe parcurs.

Cei care se înscriu la Maratonul Internațional Sibiu au ocazia să aleagă anul acesta dintr-un număr de 40 de cauze și să alerge pentru copiii cu nevoi speciale, proiecte ale comunităților locale, viitoare săli de sport sau chiar o asociație de vâlceni care își propun să revitalizeze județul natal.

Termenul limită pentru înscrieri este 13 mai 2019, ora 23:59, dată până la care este necesară și confirmarea plății taxei de participare.

 

Tot ce contează este să vrei

Dacă îți e teamă că nu vei putea să îți depășești limitele, noi te putem ajuta. Alături de Clubul Sportiv Comunitar Sibiu poți să te antrenezi pentru crosul la care visezi să participi. Nimic nu este imposibil, totul e să vrei!

Un club despre şi pentru oamenii iubitori de sport din Sibiu şi nu numai, Clubul Sportiv Comunitar organizează până pe 1 iunie antrenamente în vederea participării la probele de maraton și semimaraton din cadrul Maratonul Internațional Sibiu. Antrenamentele sunt conduse de Daniel Scrob, pentru proba de maraton. Antrenorul sibian este acreditat de Federația Română de Atletism,  fiind unul din cei mai buni sportivi ai județului Sibiu în probele de fond si semifond.

Pentru proba de semimaraton, antrenor este Daniel Troancă, multiplu finisher de probe de anduranță – maraton, triatlon, Iron Man.

 

Premii pentru cei care ajung printre primii

Cei mai rapizi dintre alergători vor fi recompensați cu premii, cel mai mare fiind în valoare de 2.000 de lei, după cum urmează: la Maratonul Continental, pe o lungime de 42 de kilometri, primul loc la feminin respectiv masculin va fi recompensat cu 2.000 de lei, al doilea loc cu 1.200 de lei, iar locul al treilea va primi 750 de lei. Primul loc la cursa de Semimaraton va fi premiat cu 1.000 de lei, al doilea loc din clasament va primi 600 de lei, iar ultimul alergător pe podium va primi 350 de lei.

De asemenea, cei mai buni alergători (top 3 feminin și masculin) de la toate cursele vor primi premii în produse. În mod tradițional, toți participanții care termină cursa primesc medalii lucrate manual de prietenii de la Asociația Tonal.