5 locuri din București unde să ieși la o cafea bună

În ultimii ani, orașul s-a umplut de cafenele cool, care pun mare accent pe calitatea băuturii pe care o toarnă în cești. Problema acum nu mai este unde găsești o cafenea bună, ci pe care să o alegi din numărul foarte mare de astfel de locuri. Așadar, ne-am gândit că n-ar strica o mică listă cu locuri din București unde să bei o cafea bună și în care să poți să înveți direct de la barista tot felul de lucruri interesante despre procesul de prăjire al boabelor de cafea sau despre interdicția de a pune zahăr în această licoare magică.

Artichoke Coffee Shop

Artichoke a devenit rapid una dintre cele mai populare cafenele din oraș, cel puțin în rândurile hipsterilor sau a populației cool. Formula câștigătoare a fost combinația de specialty coffee cu o atmosferă ce aduce aminte de cafenelele din Berlin, dar și terasa de sub porticuri, care oferă o priveliște foarte plăcută. Acum poți lua aici și micul dejun, care, între noi fie vorba, e foarte potrivit pentru a fi tras în poze Instagram.

Adresă: Calea Victoriei 45. Telefon: 0771.707.869

Beans & Dots

Beans and Dots este un loc frecventat de mulți freelanceri, mai ales în timpul săptămânii, căci în weekend-uri clienții sunt rugați să nu stea pe laptopuri. Este un spațiu cool și prietenos, cu o cafea adusă de la The Barn din Berlin, ceaiuri atent selecționate de la Companion Tea și obiecte de design curatoriate pe care le găsești în micul magazin din interiorul cafenelei. Există și o mică terasă în spate, dar și una imensă, cunoscută drept parcul Cișmigiu.

Adresă: Str. Actor Ion Brezoianu 23-25.

Origo

În astfel de liste, n-ai cum să lași pe afară Origo, tocmai locul care a ridicat cafeaua de specialitate la rangul de artă în București. Oamenii de aici se iau foarte în serios când vine vorba de cafea, pe bune. Nu se glumește cu așa ceva pe aici, iar zahărul se pune în ceașcă doar pe furiș. Printre altele, ei se descriu astfel: „Selecţia de cafele de origini şi metodele inovatoare de brewing oferă oaspeţilor o nouă experiență și un spectacol inedit al aromelor.”

Adresă: Str. Lipscani 9. Telefon: 0757.086.689

M60

Un alt loc cu vechime și iubit de cei pasionați specialty coffee este M60. De asemenea, este locul unde 80% dintre clienți sunt freelanceri. Îi recunoști imediat, pentru că în afară de ceașca de cafea, mai au în față și un laptop și contribuie foarte mult la zgomotul de fundal, „cântând” neîntrerupt la tastatură. Atmosfera este foarte relaxată și de cum îi treci pragul ai imediat impresia că ai intrat într-o sufragerie scandinavă.

Adresă: Str. Mendeleev nr. 2.

BOB Coffee Lab

BOB e o altă cafenea bucureșteană care se laudă cu o gașcă de experți în specialty coffee premiați la tot felul de competiții internaționale. Totodată, locul arată foarte bine, este la o aruncătură de băț de parcul Herăstrău și are o mică terasă care poate fi extrem de plăcută pentru cei care vor să-ți înceapă diminețile din weekend aici. Îți mai spunem doar atât, cei de la BOB își descriu cafeaua ca „țâță de mâță”, iar îndemnul lor e: „Treci pe la noi, câine. Cafeaua arde de nerăbdare.”

Adresă: Piața Charles de Gaulles 3. Telefon: 0748.880.038