Ce spun vedetele despre controversatul film “Touch Me Not”?

Câștigătorul Ursului de Aur și al Premiului pentru Cel Mai Bun Film de Debut la Berlinale, “Touch Me Not”, de Adina Pintilie, a intrat pe 15 martie în cinematografele din România, după un traseu de excepție prin festivaluri de top din întreaga lume și lansări în peste 35 de țări. În primul weekend, “Touch Me Not” s-a clasat pe locul patru ca număr de spectatori în Box Office-ul național.

Personalitățile din media și cultură nu au rămas indiferente la experiența de a viziona un astfel de film, care te atinge în feluri în care cinema-ul rar o face. Iată ce spun despre el Andreea Esca, Tudor Chirilă, Amalia Enache, Marius Manole, Dragoș Bucurenci și Otravă, în seria de Testimoniale video TOUCH ME NOT - Un Film Care Te Atinge:

Andreea Esca: „TOUCH ME NOT e un film care trebuie văzut dacă suntem interesați de ceea ce se întâmplă cu noi și lângă noi. Privindu-l, o să vă apară în minte tot felul de lucruri la care nu v-ați gândit niciodată sau la care nu ați cutezat să vă gândiți sau la care v-a fost teamă să vă gândiți. Cred că acest film oferă foarte multe răspunsuri și un contact diferit cu realitatea.”

Tudor Chirilă:  “TOUCH ME NOT e un exercițiu de sinceritate aproape imposibil...  Faptul că am văzut un film în care se duce o luptă atât de mare pentru a afla unde ești cu adevărat tu, ca individ, și că lucrul ăsta este tratat cu atât de multă sensibilitate și responsabilitate, mi se pare extraordinar! În esență, este un film despre iubire.”

Amalia Enache: „Știu că au fost destul de multe controverse despre nuditatea din acest film. Mă mir când citesc astfel de lucruri, pentru că am avut cu totul altă senzație: e mai degrabă o dezvelire a sufletelor, a emoțiilor. Doar imaginea de suprafață este despre niște trupuri care, apropo, nu sunt trupurile acelea perfecte, ci exact ca ale noastre, ale tuturor, cu imperfecțiunile lor. (...) Cred că publicul din România are nevoie să tragă această perdea și să meargă în cinema să vadă filmul TOUCH ME NOT.”

Marius Manole: „O să merg să mai văd o dată TOUCH ME NOT, pentru că uiți și ți se închide înapoi ochiul și trebuie să-l deschizi și iar să-l închizi. Nu sunt multe locuri în care ți se deschid ochii, dar Touch Me Not e un film care face asta. (...) Cred că filmul ăsta zgândără acolo, în noi, niște lucruri care sunt moarte de mult. Și pentru că am vrea să fim mai toleranți și pentru că am vrea să ne uităm la oameni fără să îi judecăm și pentru că de multe ori judecăm fără să știm pe cine judecăm și de ce și pentru că oamenii au povești și poveștile îi fac să fie într-un fel și pentru că nu le știm poveștile îi arătăm cu degetul. Mergeți la cinema!”

Dragoș Bucurenci: „TOUCH ME NOT este un film care m-a convins dintr-o poziție în care eram Toma necredinciosul. Nu mă așteptam să-mi placă și nu mă așteptam să plec un avocat al lui. (...) Le-aș spune oamenilor care se gândesc dacă să-l vadă să-și facă acest cadou, să-și dea această șansă, să se ducă cu mintea și cu inima deschisă și să se lase în voia lui. Cred că-i foarte important nu doar să vedem, ci și să celebrăm, să aplaudăm ceea ce reprezintă adevăratele victorii ale culturii românești... Suntem țara din care Caragiale s-a exilat, țara care a refuzat moștenirea lui Brâncuși și care acum se bate în piept cu aceste nume, dar facem același lucru: ne purtăm cu indiferență, chiar cu dispreț la adresa creatorilor români contemporani, care sunt aplaudați, apreciați și primiți în alte țări, în alte culturi. Eu cred că e o datorie patriotică să te duci să vezi filmele românești premiate de festivaluri internaționale!”

Cristian Șimonca (Blogu’ lu’ Otravă): „M-a impresionat foarte tare, am plecat mega emoționat de la TOUCH ME NOT. Nu-mi venea să vorbesc cu nimeni. Era o senzație... și acum mi se face pielea de găină. Mie mi se pare un film despre dragoste și cred că oamenii ăștia își exprimă iubirea în cel mai autentic și mai frumos mod posibil, lucru pe care noi, în viața noastră de zi cu zi, îl facem foarte greu. E un film de văzut la cinematograf, cred că intri în mood-ul ăla doar urmărindu-l pe un ecran mare. Filmul ăsta te trece prin toate emoțiile, stările posibile și te face să pleci de acolo cu niște întrebări, să îți dai seama de niște lucruri.”

Testimonialele TOUCH ME NOT - Un Film Care Te Atinge pot fi vizionate aici.

Filmare/ Postproducție: Black Horse Mansion

Grafică: Alice Stoicescu

Programul proiecțiilor TOUCH ME NOT (până pe 4 aprilie) poate fi găsit aici.*

* Lista va fi actualizată daca este cazul pe 04 aprilie pentru săptămâna 05-11 aprilie 2019.

Nu rataţi proiecţiile TOUCH ME NOT din următoarele zile, pentru că e posibil să nu-l mai găsiți pe marile ecrane după 4 aprilie! Regula distribuției este că, în funcție de prezența publicului la proiecțiile din primele saptamâni de la lansare, filmul rămâne sau nu în cinematografe.

Cu muzică semnată de legendara trupă Einsturzende Neubauten, TOUCH ME NOT aduce laolaltă protagoniști din întreaga Europă: Laura Benson (Marea Britanie/Franța), Tómas Lemarquis (Islanda/Franța), Christian Bayerlein (Germania), Grit Uhlemann (Germania), Hanna Hofmann (Germania), Seani Love (Marea Britanie/Australia), Irmena Chichikova (Bulgaria), Dirk Lange (Germania). Imaginea este semnată de George Chiper Lillemark (România), designul de sunet de Dominik Dolejsi (Cehia), compozitor: Ivo Paunov (Bulgaria), scenografia: Adrian Cristea (România), costume: Maria Pitea (România).

Acest film nu este recomandat minorilor. 18+

Susținut de One World Romania

PRESA INTERNAȚIONALĂ DESPRE TOUCH ME NOT:

The New York Times: „Tulburător de intens, imposibil de uitat... Corpul ca un tărâm misterios”.

Los Angeles Times: "O explorare fascinantă a intimității.. Un film neobișnuit, inteligent, despre puterea vindecătoare a contactului inter-uman."

The Hollywood Reporter: „Un tur de forță captivant. O explorare a sexualității care deschide noi orizonturi”.

Les Inrockuptibles: „Un film cum nu ați mai văzut... Cinema-ul ca experiență terapeutică”.

Indiewire: „De un umanism radical... imposibil de clasificat”// “Ce ar fi putut fi <Nymphomaniac>, daca Lars von Trier ar fi înțeles complexitatea sexualității feminine.”

Libération: „Redescoperă ce înseamnă frumusețea!”

Sight & Sound: „De un curaj extraordinar. O celebrare a sexualității, cu curiozitate și deschidere”.

Die Zeit: „O nesfârșită inițiere în atingere... Noi înșine, privitorii, devenim participanți în acest proces de căutare interioară”

Kino Zeit: „Intim, profund... Nu e doar un film, e o călătorie de auto-cunoaștere”.

La Vanguardia: „Fascinant, radical, inovativ... O abordare revoluționară a adevăratei naturi a sexualității”.

Criterion: „una dintre marile descoperiri ale anului”.

Télérama: „îți pune la încercare limitele și tabuurile”.

Die Welt: „Cei care vor avea curajul să-l trăiască până la capăt vor fi răsplătiți cu o nouă perspectivă asupra lumii”.

TOUCH ME NOT este produs de MANEKINO FILM (Romania), în coproducție cu ROHFILM PRODUCTIONS (Germania), PINK (Cehia), AGITPROP (Bulgaria), LES FILMS DE L’ÉTRANGER (Franța)

cu sprijinul CENTRULUI NAȚIONAL AL CINEMATOGRAFIEI, EURIMAGES, MITTELDEUTSCHE MEDIENFÖRDERUNG, TORINOFILMLAB, CZECH FILM FUND, BULGARIAN NATIONAL FILM CENTER, EUROMÉTROPOLE DE STRASBOURG

cu participarea HBO ROMANIA, TVR, SENSIBLU, CHRISTIAN TOUR în cooperare cu THE POST REPUBLIC, STUDIO BYSTROUŠKA

dezvoltat cu sprijinul CREATIVE EUROPE MEDIA, TORINOFILMLAB, ATELIER DE LA CINÉFONDATION (CANNES FILM FESTIVAL), CINEMART (INTERNATIONAL FILM FESTIVAL ROTTERDAM), CINELINK (SARAJEVO FILM FESTIVAL), BINGER FILMLAB, NIPKOW PROGRAM, S.E.E. CINEMA NETWORK câștigător al Premiului ARTE France Cinema @ CINEMART 2011, al Premiului CINELINK Post-production 2016 și prezentat la THE VENICE GAP FINANCING MARKET 2016

Vânzări internaționale DOC & FILM INTERNATIONAL

Succesul lansării TOUCH ME NOT în cinematografele din România nu ar fi fost posibil fără sprijinul generos al partenerilor media, al partenerilor instituționali și al sponsorilor noștri:

 

PARTENERI MEDIA: Radio Guerrilla, Radio România Cultural, Libertatea, Gazeta Sporturilor, ELLE, Unica, Viva!, VICE, Cinemagia, DOR, Agerpres, Zile și Nopți, Șapte Seri, The Institute, Observator Cultural, Sub25, LiterNet, Ziarul Metropolis, AaRC, BookHub, CineGhid