București pe gratis: evenimente gratuite 5-11 aprilie 2019

O nouă serie de evenimente free vine în ajutorul celor care vor să se distreze în București.

PARTY: WHITE NITE *ALL NIGHT PARTY” I RETRO EDITION

Sâmbătă 6 aprilie începând cu ora 22:00, White Nite “all night party” revine la Berăria H, în format Retro, iar intrarea este liberă! E de preferat să-ţi faci totuşi rezervare, să fii doritor să-ţi aminteşti de ritmurile de acum 20 de ani şi să te accesorizezi retro pentru a rezista unei nopţi albe în care, după warm-up-ul asigurat de DJ KRISS şi MC COCO, de la 23:45 începe maratonul muzical pe scena pe care vor urca, printre alţii, Dana Marijuana, cea mai cunoscută rapperiţă din România, şi duo-ul N&D care, de la fondarea sa de către NiCK, aniversează 20 de ani de existenţă în muzica dance autohtonă.

CARTE: Laura Cosoi – Q&A/Sesiune de autografe

Pe 10 aprilie, de la ora 18:30, Curtea Veche Publishing şi Diverta Lipscani vă invită la o discuţie cu Laura Cosoi pe marginea noii sale cărţi, “Forma gustului. Reţete din interior spre exterior”, despre ce înseamnă fericirea, alimentaţia echilibrată şi împlinirea de sine. Reamintim că prima carte a Laurei, “Rămâi la masă?”, a fost bestseller la categoria culinară şi a câştigat premiul Gourmand World Cookbook în 2014.

FILM: “Black Peter” de Miloš Forman

În seria de proiecţii Fiction Tuesdays de la Centrul Ceh, pe 9 aprilie, începând cu ora 20:00, puteţi vedea “Black Peter”, ineditul film din 1964 semnat de Miloš Forman (“Zbor deasupra unui cuib de cuci”, “Amadeus”), premiat cu Leopardul de Aur la festivalul de la Locarno, drama unui adolescent care ilustrează procesul dificil de maturizare în contextul liberalizării societății civile cehoslovace de la începutul anilor ‘60.

EXPOZIŢIE: ‘Descoperă Turcia în două zile’

Pe 6 şi 7 aprilie, între orele 11:00 şi 20:00 (17:00), MNAR – Sala Auditorium găzduieşte în cadrul programului “Zilele culturii turce” o expoziţie în care poţi cunoaşte Turcia prin intermediul tuturor simţurilor, de la gastronomie, arte şi turism, până la jocuri turceşti şi exerciţii de limbă turcă. Poţi afla chiar şi informaţii de business iar copiii au spaţiul lor cu ateliere de Ebru, ceramică şi teatru de umbre.