Fiecare proiect merită să devină realitate, la Maratonul Internațional Sibiu

Maratonul Internațional Sibiu a decis anul acesta ca toate cele 40 de proiecte înscrise să aibă o șansă de a strânge banii necesari pentru a deveni realitate. Astfel, numeroase idei au mai făcut un pas înainte spre materializare.

Pentru a deveni realitate, fiecare din cauzele înscrise anul acesta are nevoie de sprijin, respectiv atât de alergători, cât și de susținători. Comunitatea este așadar cea care are puterea de a-și asuma rolul de erou în toate aceste povești frumoase, prezentate la Maratonul Internațional Sibiu, prin contribuția fiecăruia reușind să le punem, treptat, pe fiecare în parte pe picioare.

Avem așadar anul acesta de ales din mult mai multe cauze, multe dintre acestea fiind la prima participare. De această dată însă, vom vorbi despre cele care vizează teme legate de educație, spațiu public sau petrecerea timpului liber și vom trece rapid printre câteva dintre ele .

Piețe libere este o inițiativă comunitară, care-și propune eliberarea de mașini a piețelor centrale ale Sibiului, ca parte dintr-un demers mai larg de a reda spațiul public cetățenilor. Aceasta își propune să sprijine dezvoltarea unui oraș verde pentru oameni, descoperind noi moduri de a petrece timp împreună, printr-o platformă care să aducă alături idei, organizații, evenimente, oameni implicați.

Ideea a apărut anul trecut. „Am transmis mesajul Piețe Libere prin intermediul unei campanii dedicate evenimentului și pentru prima oară, împreună cu grupul de inițiativă Street Delivery Sibiu, am eliberat Piața Schiller de mașini și am redat-o cetățenilor. În acest an, Piețe Libere continuă cu o gașcă și mai mare”, spun organizatorii maratonului.

Proiectul își propune să ofere prin intermediul unei platforme online, informații actualizate despre proiectele, în curs sau viitoare, de pietonalizare/eliberare de mașini/mobilare a piețelor centrale ale orașului și are nevoie de 10.000 de lei pentru a deveni realitate.

Artele nu rămân pe dinafară niciodată în Sibiu și iată cum câteva proiecte înscrise anul acesta la MIS, din acest domeniu, ne atrag atenția în mod special. Este vorba despre Music Hub, un proiect în valoare de 8.600 de lei, în care profesioniști sau amatori pot împărtăși idei, abilități și experiențe, într-un cadru ce oferă inspirație și creativitate, instrumentele necesare parcursului artistic.

Trecem de la muzică la amintiri în culori sau alb și negru, respectiv la proiectul Fotografia ca mod de exprimare. Proiectul presupune crearea de parteneriate cu liceele din județul Sibiu, pentru cursuri și workshop-uri și are nevoie de 24.400 lei pentru a fi implementat. Elevii interesați de această formă de artă vor putea astfel să înțeleagă mai bine fotografia și vor învăța cum să spună, cu ajutorul ei, o poveste. Tot pentru tinerii sibieni a fost inițiat și proiectul Publicație pentru adolescenți, dedicat tuturor celor care doresc să obțină experiență timpurie în jurnalism, scriere creativă, fotografie, ilustrație etc. Această cauză și-a propus să strângă 12.000 de lei.

O cauză care ține de domeniul sănătății și se raportează în același timp la persoanele de o vârstă mai înaintată este Antrenează-ți mintea. Inițiatorii proiectului își propun realizarea unui program de antrenare mentală, al cărui scop îl constituie atât eficientizarea capacităților cognitive și prezervarea acestora cât mai mult de-a lungul timpului, cât și prevenirea deteriorării cognitive. Proiectul are nevoie de 18.400 de lei pentru a fi pus în aplicare.

Toate cele 40 de idei, fiecare deosebită în felul ei, există pe site-ul Maratonului Internațional Sibiu, acolo unde puteți afla mai multe informații și alege cauza pe care vreți să o susțineți. Hai la MIS 2019!