ADA GALEŞ | Dragă lume

Mi-ar plăcea să înțelegi ce înseamnă iubirea, mai cu seamă aia necondiționată. Mi-ar plăcea să îți fi fost oferită în copilărie, ca să ți-o poți oferi singură, la maturitate, sau să ai parteneri de drum suficient de iubitori cât să te învețe. Iubirea e cu tine de când te naști, e incluzivă, e isteață. Iubirea pentru tine este iubirea pe care i-o porți lumii, lume. Iubirea e a tuturor. Ea nu te va nega pe tine și nici pe celălalt. 

Mi-ar plăcea să înțelegi că feminismul vine la pachet cu iubirea de toate minoritățile și majoritățile și că iubirea nu înseamnă niciodată îngrădirea nici măcar cu gândul a drepturilor și libertăților celuilalt. Dacă iubim comunitatea lgbtq, iubim și romii și evreii și musulmanii și mama natură pe care am putea să o iubim mai mult până să devină și ea o minoritate. Mi-ar plăcea să înveți că în iubire există limite. Iubirea este imuabilă și niciodată, din iubire, ea nu îți va cere suferința nimănui. 

În iubire nu trebuie să accepți să fii călcat în picioare, în iubire ești responsabil de abuzul pe care îl comiți asupra celuilalt, dar și de abuzul care este comis asupra ta. În iubire poți să ceri ajutorul dacă nu te descurci. Iubirea este acțiune. Nu e (doar) vorbă, nu e (doar) sentiment. E deprindere și comportament și decizie. E ceea ce faci de când te trezești în fiecare zi. Iubirea nu se opune urii, ea se opune fricii, dar o acceptă până și pe ea pentru că toate trec. 

Iubirea este mai presus de tine, lume, ea este pur și simplu. Iubirea este alegerea ta. 

Cityzen ADA GALEŞ - Actriţă de teatru (“Pădurea spânzuraţilor”, “Despre tandreţe”, “UFO”), TV (“O săptămână nebună”) şi film (“Un om la locul lui”, “Love Bus”)