5 locuri unde să mănânci cele mai bune paste din București

Fiind latini, e inevitabil ca din când în când să ni se facă poftă de o porție de paste făcută din ingrediente de calitate și după rețete originale. De restaurante italienești nu duce lipsă Bucureștiul, dar este greu ca din această multitudine să le cunoști pe cele care au în meniu cele mai bune paste. Ca de obicei, ne oferim noi să dăm o mână de ajutor cu o listă cu 5 locuri unde pastele sunt absolut delicioase:

Osteria Ciao Niki

De la Ciao Niki n-ai cum să pleci dezamăgit, pentru că totul aici este o experiență. Mâncarea este delicioasă, Niki este extrem de prietenoasă și te face să te simți ca și când vă cunoașteți de ani de zile, locul arată exact ca un restaurant din Italia, poți cumpăra produse și pentru acasă, în plus ți se gătește nu din meniu, ci după pofte. Mai mult, poți veni aici să gătești împreună cu Niki, pentru tine sau pentru prietenii tăi.

Adresă: Str. Mihai Eminescu 90. Telefon: 0734356217

Belli Siciliani

Când vine vorba de paste bune în București, toată lumea spune Belli Siciliani. Este un refren pe care-l fredonează toată lumea atunci când pofta de paste lovește. Totul aici îți aduce aminte de un mic restaurant din Italia, până și chelnerii au un mic accent italienesc. Singurul reproș este că prețurile sunt cam piperate pentru o afacere care vrea să pară modestă și onestă.

Adresă: Str. Mătăsari 47. Telefon: 0216427428

Cucinetta

Născut din pasiunea pentru bucătăria italienească autentică, la Cucinetta n-ai cum să zici că pastele sunt așa și pe dincolo - ele sunt excelente și făcute fix ca pentru visele și poftele unui italian. Bucătăria e la vedere, așa că poți să încerci să furi și un pic de meserie. Mai trebuie spus că localul este amplasat într-o zonă scumpă a Bucureștiului, deci nu te aștepta la prețuri mici.

Adresă: Str. Tudor Ștefan 32. Telefon: 0753353333

Bocca Lupo (Operei)

Bocca Lupo este un local foarte frumos, cu multe elemente de decor care să te trimită cu gândul la Italia, de la Fiatul secționat și transformat în stație de făcut pizza, până la lustrele din sticluțe de Aperol Spritz. Dar nici mâncarea nu se lasă mai prejos, iar pastele sunt unul dintre cele mai apreciate feluri din meniu. Cele cu fructe de mare sunt cu adevărat deosebite, așa că ține minte acest lucru atunci când pofta te pune pe dat search în București după așa ceva.

Adresă: Str. Dr. Lister 1. Telefon: 0314050050

Alt Shift

Din toată această listă, Alt Shift este singurul local fără specific italienesc. Cu toate acestea, porțiile de paste de aici sunt generoase și gustoase, făcute pentru a potoli atât poftele, cât și apetitul, oricât de mare ar fi. De asemenea, faptul că este plasat fix deasupra terasei Control, este un atu în plus. E cu siguranță de bifat atunci când pofta de paste se combină și cu ceva dorință de ieșit într-un loc hipsteresc.

Adresă: Str. Constantin Mille 4. Telefon: 0372980225

Articol realizat de Gruia Dragomir, Redactor Zile şi Nopţi