București pe gratis: evenimente gratuite 19-25 aprilie 2019

O nouă serie de evenimente free vine în ajutorul celor care vor să se distreze în București.

VERNISAJ: MNAC Spring Opening 2019

Vineri 19 aprilie de la ora 19:00, Muzeul Naţional de Artă Contemporană lansează noul sezon expoziţional prin câteva proiecte speciale. Colecția de Artă Renault vine pentru prima oară în România cu lucrări ale unor artiști celebri precum Jean Dubuffet, Juan Mirò sau Victor Vasarely, iar în scenografia murală 3D, creată în sezonul trecut de pictorul Christian Hidaka, prietenul său, sculptorul Raphaël Zarka, vine cu o nouă viziune artistică. Retrospectiva Yvonne Hasan dezvăluie publicului o artistă prea puțin cunoscută, arestată de regimul antonescian şi apoi trimisă pe șantierele socialiste, iar atelierul lui Sorin Neamțu, un artist care își scoate rar lucrările în public, îşi relevă privitorilor o parte din secrete.

FESTIVAL: “SPOTLIGHT” – Festivalul Luminii (Ed. #5)

Festivalul Internaţional al Luminii organizat de ARCUB şi avându-l ca director artistic pe Jean-François Zurawik (producătorul Fête de Lumières – Lyon) se va desfăşura între 18 şi 21 aprilie (20:00-23:55) pe Calea Victoriei, ce va găzdui instalaţii de lumină interactive şi sesiuni de video-mapping cu tema EuropeLights. Festivalul va fi deschis de concertul lui Bob Sinclair din Piaţa George Enescu (18 apr., ora 21:00).

MEET & GREET: Întâlnire cu actorul Marius Manole

În bunul obicei al scenelor europene, TNB și trattoria Angelo Grasso încep seria de întâlniri dintre actorii Naționalului bucureştean și iubitorii de teatru. Marți 23 aprilie, de la ora 19:30, primul invitat este Marius Manole. “Mă bucur pentru fiecare mesaj pe care-l primesc şi aștept să vă răspund!’’. Pentru a putea afla mai multe despre popularul actor, nu vă rămâne decât să faceți o rezervare la Angelo Grasso.

FESTIVAL: STREET FOOD FESTIVAL: Park Edition

După Street Food City din aprilie anul trecut, terasa Berăriei H din Parcul Herăstrău e locul de întâlnire între 19 şi 21 aprilie a peste 20 de Food Trucks cu diverse preparate delicioase în atmosfera concertelor live susţinute de artişti români în vogă. Printre participanţii la demonstraţia de forţă a gusturilor şi-au anunţat prezenţa Backstreet Grill, Prosecco Van, Voglia di Pasta, Vanilla Elephant, La Un Pai şi IndiVan.