5 locuri din București cu pâine bună

Pâinea are una dintre cele mai simple rețete, dar, chiar și așa, în zilele noastre este destul de greu să găsești o pâine bună, de calitate, gustoasă și sănătoasă. La fel stă treaba cu toate produsele de panificație. Covrigării și patiserii se află la fiecare colț de stradă, dar calitatea produselor care se vând în aceste locuri este cel puțin îndoielnică. Noroc că în ultimii ani au început să apară și brutării artizanale, locuri care te vor face să te reîndrăgostești de pâinea făcută așa cum trebuie.

Pain Plaisir

Ideea din spatele acestui loc este foarte simplă: câțiva oameni și-au propus să facă pâine și patiserie artizanală, așa cum au învățat în Franța, oferind clienților produse proaspete, cu ingrediente de calitate, cu tehnică și cu plaisir. Le-a ieșit! În multe zile, poți vedea cum bucureștenii stau la coadă aici pentru… pâine. De asemenea, este unul dintre locurile ideale pentru a veni la o cafea și un colț de pâine, croissant, tartă etc.  

Adresă: Barbu Delavrancea 1. Telefon: 0745.645.555

 

Miez

În miezul orașului vei găsi și această brutărie artizanală. De această dată este vorba despre un proiect născut dintr-o mare pasiune pentru mâncarea tradițională, autentică. Aici vei găsi pâinea artizanală pregătită după metoda străveche a dospirii îndelungi cu maia naturală. Și, dacă tot se apropie Paștele, poate nu e o idee rea să te interesezi aici și de niște cozonaci sau pască.

Adresă: Piața Amzei 10-22. Telefon: 0726.232.739

Crocant

Crocant e un loc în care poți veni să iei micul dejun și să pleci cu o grămadă de produse bune de panificație și pâine pentru toată săptămâna. Nu trebuie decât să arunci un ochi peste pozele cu care se mândresc pe Facebook pentru a-ți da seama că există o puternică legătură între o pâine făcută cum trebuie, cu o crustă crocantă, și glandele salivare ale oamenilor. De asemenea, ce poate fi mai frumos decât să-ți iei micul dejun înconjurat de mirosul pâinii proaspăt scoasă din cuptor?

Adresă: Nicolae Iorga 35. Telefon: 0771.292.068

Brutăria Colț de Pâine

Colț de Pâine e o altă brutărie care face pâinea ca la carte, dar după rețete românești. Pe Facebook, ei se descriu astfel: „Pâine sănătoasă pentru întreaga familie, produsă artizanal, cu maia și fără amelioratori, din făină albă sau în combinație cu făină integrală sau neagră și coaptă apoi pe vatră. Procesul de producție durează minim 12 ore, însă respectând fiecare etapă cu strictețe, rezultatul final merită toată osteneala; astfel, pâinea noastră redă savoarea pâinii tradiționale!”

Adresă: Popa Nan 3A. Telefon: 0740.688.324

Bread and Spices

Dacă am început lista cu o brutărie franțuzească, o încheiem în aceeași manieră, cu Bread and Spices. Așa cum spune și numele, aici nu vei găsi doar pâine bună, ci și o grămadă de alte condimente sau lucruri bune care merg și se întind numai bine pe felii de pâine. Poți să rămâi și la o tartă și o cafea sau chiar un pahar de vin, prânz sau cină. Însă, înainte verifică pe Facebook ce e în meniu sau ce s-a mai scos din cuptor, ca să fii sigur că mergi direct la țintă.

Adresă: Șoseaua Pipera 4. Telefon: 031.414.7777