REVIEW Huawei P30 Pro – Telefonul care te face să-ți arunci aparatul foto compact

De fiecare dată când mă refer la performanța camerei foto de pe Huawei P30 Pro nu am în minte o comparație cu un DSLR sau un mirrorless. Huawei P30 Pro are un sistem format din patru camere foto, iar senzorul principal este unul de 40 MP (f/1.6) care produce o imagine de 10 megapixeli.

Mai avem un senzor ultrawide de 20 de megapixeli (f/2.2) care este capabil să surprindă și cadre macro și astfel te poți apropia până la 2,5 cm de subiect. Al treilea senzor, și cel mai interesant, este camera foto de 8 MP cu stabilizare optică care este capabilă de un zoom optic de 5x, de un zoom hibrid de 10x și de un zoom digital de 50x.

A patra camera este una 3D Time of Flight și îți va fi utilă în realizarea fotografiilor de tip portret și în a măsura obiecte.

Ce înseamnă, de fapt, un zoom atât de mare pe un telefon?

Camera ultrawide este foarte utilă pentru a suprinde peisaje, clădiri, monumente istorice sau pentru a face fotografii macro. Imaginile produse de acest senzor sunt excelente pe timpul zilei, însă calitatea imaginilor scade odată cu lăsarea întunericului.

Revenind la senzorul telefoto, zoom-ul optic 5x este unul foarte bun și ar putea fi util în situațiile normale de fotografiere. Poți surprinde detalii arhitecturale ale unei clădiri, poți încadra mai bine subiecte aflate în depărtare. Da, poți foarte bine și spiona pe cei din jur.

Apoi mai avem un zoom hibrid de 10x ce oferă o imagine surprinzător de curată și de clară. În unele cazuri, camera a dat rezultate mai bune pe 10x decât pe 5x.  Folosit în exterior, zoomul este, de cele mai multe ori, unul foarte bun, dar la interior, cu o lumină mai slabă, calitatea imagini scade.

Cum se compară Huawei P30 Pro cu Samsung Galaxy S10 și cu iPhone Xs?

Acesta nu este o comparație în urma unui hands on cu cele trei telefoane, dar putem analiza în asamblu. De performanță nu are rost să vorbim, pentru că toate se descurcă excelent.

În primul rând, Huawei câștigă la categoria zoom, fără nicio discuție. Atât Samsung Galaxy S10 Plus, cât și iPhone Xs Max au un zoom optic de doar 2x, iar P30 Pro ajunge la 5x și chiar un zoom hibrid 10x.
La capitolul fotografie de noapte, punctele merg din nou către Huawei deoarece pozele realizate de P30 Pro pe timp de noapte sunt mult mai luminoase și au detalii mai bune și zgomot mai puțin decât cele făcute cu S10 sau Xs.

Pentru ultrawide aș da punctele lui S10, deoarece senzorul lui Galaxy captează mai multă informație, iar iPhone Xs nu are un obiectiv ultrawide.
Totuși, fotografiile portret făcute de iPhone Xs mi se par cele mai bune și au o simulare a bokeh-ului cea mai naturală de pe un telefon. Selfie-urile lui P30 Pro sunt cele mai detaliate, dar S10 Plus, datorită celui de-al doilea senzor, oferă un bokeh mai bun și aș da punctele coreenilor.

Toate cele trei telefoane fac fotografii foarte bune pe timpul zilei și departajarea se face, de cele mai multe ori, în funcție de gust: intensitatea culorilor, luminozitatea din imagine și așa mai departe.

Sursa: https://playtech.ro/2019/huawei-p30-pro-review-camera-foto/