1 Mai cu grătare sau clasicul mers în Vamă?

An de an, venim cu variante tot mai frumoase, mai inedite și mai nonconformiste pentru a sărbători Ziua Muncii. Picnic-uri, petreceri, spectacole și concerte, toate faine, ni s-au oferit ca alternative clasicului grătar cu mici și bere, care începe să fie tot mai urât și mai înjurat.

Ei bine, mie-mi place varianta veche. Îmi plac la nebunie micii, preparat universal detestat de toată tinerimea chic, pe care nu prea apuc să-l mănânc din același motiv. Îmi place super mult și berea, mai ales la draught, într-un pahar de plastic. Ce-i cu toată indignarea? De ce am ajuns să considerăm grătarul de 1 Mai o chestie de prost gust, menită să fie uitată și îngropată în trecut? Probabil are legătură cu opiniile mult prea elitiste pe care le avem față de oamenii care îl apreciază. Nu mă înțelegeți greșit, mă bucur și de toate evenimentele noi, însă nu o să mă prefac dintr-o dată că le detest pe cele vechi doar pentru că așa e cool azi. Și o să fac un grătar pe cinste.  Dacă sunt printre voi și călători, am cules totuși câteva detalii despre Vama Veche și costul unui drum până acolo, cu mașina. Rapid și ușor, cu bani puțini și multă distracție, Vama poate fi destinația perfectă chiar și atunci când vremea nu ține cu noi.

1 Mai la Vama Veche

Dacă totuși vremea nu vă sperie și vreți să sfidați prognoza, o excursie rapidă până în Vamă, pentru prima bălăceală din acest an, e soluția perfectă. Desigur, dacă vremea chiar se încăpățânează să ne facă în ciudă, ne-am putea mulțumi inclusiv doar cu un selfie pe malul mării și două zile petrecute în cea mai „chill” stațiune de la Marea Neagră. La Stuf vom bea dimineața cafeaua făcută pe nisip, de pe străduțele stațiunii vom cumpăra fast food, iar de pe plajă ne vom întoarce acasă cu poze și câteva scoici ca amintire.

Drumul cu mașina până în Vamă durează în medie puțin peste 6 ore, iar costul combustibilului se ridică la aproximativ 240 de lei.

În ceea ce privește acomodările, o aventură nu e ca la carte dacă nu ne „cazăm” în zona de camping. La Sandalandala, o noapte cu cortul propriu, pentru o persoană, va costa de 1 Mai mai puțin de 50 de lei. Dacă vreți cort de închiriat, costul va ajunge la 130 de lei pentru un cort mic de două persoane, iar micul dejun va fi inclus pentru două zile.

Pentru că nu putem să nu mâncăm ceva în cele două zile de vacanță la mare, trebuie să vă spun un mic secret: „street food”-ul nu este rău deloc și e cea mai ieftină opțiune, pentru cei care nu vor să trăiască pe picior înalt și apoi să se întoarcă acasă cu buzunarele goale. Cu aproximativ 40 de lei vă alegeți cu stomacul plin și vă potoliți și setea. 

Hai un 1 Mai fericit!

credit foto: pexels.com