PREMIERĂ: ARCTIC, de azi, 3 mai în cinematografe

Arctic,  lungmetrajul de debut al regizorului brazilian Joe Penna, cu Mads Mikkelsen în rolul principal, se lansează în cinematografele din România, azi, 3 mai.

Prezentat în The Observer drept „una dintre acele experiențe cinematice pentru care încă mai există cinematografe”, Arctic este un film despre supraviețuire, determinare, ingeniozitate și empatie care scoate în evidență talentul actoricesc al lui Mads Mikkelsen.

După prăbușirea avionului pe care îl pilota, Overgård (Mads Mikkelsen) este, în sfârșit, pe punctul de a fi salvat. În urma încă unui tragic accident, însă, ocazia salvării este pierdută. Bărbatul trebuie acum să decidă dacă își va aștepta sfârșitul în adăpostul improvizat sau va încerca să se salveze pornind într-o cursă mortală prin necunoscutul înghețat.

 

În România, filmul va rula în următoarele cinematografe:

București: Băneasa Grand Cinema & More, Cinema City AFI Cotroceni, Cine Globe Titan, Cinemateca Union, Cinema Muzeul Țăranului, Cinema Elvire Popesco, Cinema Europa
Arad: Cinema Arta
Bârlad: Cityplex Victoria
Bistrița: Centrul Cultural Dacia
Botoșani: Cine Globe, Cinema Unirea
Brașov: Cinema One
Caransebeș: Cinema 3D Luna
Cluj: Cinema City Iulius Mall, Cinema Victoria
Constanța: Cityplex
Craiova: Cinema Modern
Focșani: Cinema Balada
Gura Humorului: Centrul Cultural
Iași: Cinema Ateneu 
Lugoj: Cinema Bela Lugosi
Odobești: Casa de Cultură 
Petroșani: Cinema Șerban Ionescu
Piatra Neamț: Cinema Mon Amour
Pitești: Cinema Trivale, Cinema Sebastian Papaiani, Cinema București
Ploiești: Cinema City Ploiești Shopping City
Reșița: Cinema Dacia
Sfântu Gheorghe: Cinema Arta by Cityplex
Târgu-Mureș: Cinema Arta
Timișoara: Cinema City Timișoara Shopping City

Programul pentru prima săptămână arată astfel: bit.ly/ARCTIC-S1.

 „Arctic e o lecție de austeritate, observată la rece și simțită cu căldură” (Wall Street Journal)  Mads Mikkelsen este cel mai cunoscut actor danez, cu o carieră remarcabilă în cinematografia europeană, dar și la Hollywood sau în televiziune. Talentul său actoricesc și prezența impunătoare și fragilă în același timp i-au permis să joace atât în drame laureate (premiul pentru cel mai bun actor la Cannes pentru The Hunt / Vânătoarea), cât și în blockbustere (Casino Royale, Rogue One – O poveste Star Wars sau Doctor Strange) sau seriale de mare succes (Hannibal).

Joe Penna, regizorul filmului Arctic, are doar 32 de ani și s-a făcut remarcat la mijlocul anilor 2000, când a devenit unul dintre cei mai cunoscuți YouTube-ri din Brazilia. Ulterior, a lucrat în publicitate și a regizat scurtmetraje. Debutul său în lungmetraj a surprins plăcut pe toată lumea, fiind inclus în selecția oficială de la Cannes.

Arctic este distribuit în România de Transilvania Film.

Parteneri: Intersport, Greenpeace Romania, Igloo Media, Banchiza Urbană, Cărturești, Munteanu.

Văzut de Radio Guerrilla.