5 locuri unde să mănânci un desert bun

Din când în când, cu toții suntem în căutare de locuri unde să putem să ne scoatem prietenul/prietena în oraș la un desert bun. Bineînțeles, ajută dacă locul este unul frumos, cu o atmosferă plăcută și personal prietenos. Ținând cont de toate aceste aspecte, am făcut o mică listă cu 5 locuri din București pe care merită să le vizitezi când ți se face poftă de ceva dulce.

Atelierul de Tarte

Așa cum spune și numele, la Atelierul de Tarte vei găsi cele mai bune… tarte. Și nu doar că sunt delicioase, dar sunt și extrem de arătoase - numai bune de tras în poză înainte de a înfige lingura în ele. De asemenea, locul este amplasat central, ceea ce înseamnă că poți să faci o plimbare și prin centrul orașului, după ce ai savurat o tartă gustoasă, că să nu lași caloriile să se așeze.

Adresă: Bd. Ion Mihalache 20. Telefon: 0756.141.688

Zã Lokal

La Ză Lokal vei găsi și mic dejun și prânz și cină, iar toate vin cu cel puțin o sugestie de desert ce n-o să te lase indiferent. Bineînțeles, poți veni aici special pentru un desert și o cafea, mai ales că locul se află pe Calea Victoriei, pe coloana vertebrală a orașului. Însă, având în vedere că cei de aici se ghidează după motto-ul „gastronomia este arta de a folosi hrana pentru a crea fericirea”, probabil că nu o să te mulțumești doar cu un desert.

Adresă: Calea Victoriei 214. Telefon: 031.425.3110

French Revolution

E deja un lucru bine știut de toți bucureștenii: cele mai bune ecleruri se găsesc la French Revolution. Prețurile sunt pe măsură, dar trebuie să te convingi singur dacă merită. Un lucru e sigur: o dată ce guști un ecler de aici, nu o să te mai poți întoarce la eclerurile obișnuite. Există un French Revolution în spatele Ateneului Român, dar cei care-și doresc mai mult confort sau chiar o terasă însorită pe care să-și servească desertul e mai indicat să se îndrepte spre cel din Piața Victoriei.

Adresă:  Bd. Aviatorilor 8A. Telefon: 0755.222.800

Casa Victoria

Casa Victoria este o cofetărie care a strâns deja mulți ani de activitate și și-a creat deja o clientelă fidelă și numeroasă. Are un meniu de prăjituri destul de generos, dar și o micuță terasă scăldată în soare, perfectă pentru savurat un desert și o cafea la o matinală întâlnire romantică. Pentru cei un pic mai pragmatici, e bine de știut că această cofetărie onorează și comenzi de torturi personalizate sau de prăjituri de casă.  

Adresă: Bd. Ion Mihalache 233. Telefon: 0726.386.971

Cremeria Emilia (Centrul Vechi)

Atunci când ți se face poftă de un desert bun în timp ce ești la o plimbare prin Centrul Vechi, Cremeria Emilia este locul perfect pentru a face o scurtă oprire. În principal, aici se servește gelato, dar vitrinele sunt pline și de alte deserturi delicioase, realizate după rețete italienești. De exemplu, vei găsi la Cremeria Emilia unul dintre cele mai bune tiramisu (la pahar) din întreg orașul.   

Adresă: Str. Franceză 42. Telefon: 0727.126.996

Articol realizat de Gruia Dragomir, Redactor Zile şi Nopţi Bucureşti