Free in Timișoara 3-16 mai 2019

Avem o nouă serie de evenimente gratuite în Timişoara!

Pedalarea de Primăvara
Pentru al 11-lea an consecutiv, echipa „Verde pentru biciclete”, una dintre cele mai importante mişcări cicliste din România, pregătește o nouă „Pedalare de primăvară”, unul dintre cele mai frumoase evenimente outdoor din oraș. Adunarea bicicliștilor va avea loc pe 4 mai, la ora 16.00, pe Platforma Timco. Seara de pedalare se va încheia cu un concert Mihail în Piața Unirii (de la ora 20.00).Festivalul Filmului Francez
Ajuns la cea de-a 23-a ediție, Festivalul Filmului Francez din România, organizat de Institutul Francez din București, se va desfășura în perioada 8-19 mai, fiind prezent în acest an, pentru prima dată, în 13 orașe.  La Timișoara festivalul are loc din 9 până în 13 mai, în Aula Magna a Universității de Vest, cu invitați speciali și momente inedite. Publicul este invitat să descopere o selecţie de filme, structurate în jurul celor patru secţiuni: Competiţia tinerilor regizori, Panorama filmelor franceze ale anului, Săptămâna Cahiers du Cinema şi Retrospectiva. Tema ediției din acest an este „Paris, toujours…” – purtând publicul printr-un periplu cinematografic având ca reper capitala Franței, de la momentul fondator al Revoluției din 1789 până într-un prezent al tinerei generații, ce oscilează între deziluzie și dorința de reinventare.

Basme de foc: Zilele Cetății
Sărbătoarea celui mai vechi cartier al Timișoarei, Cetate, aduce povestea de foc istorisită de Peregrinii și Deep6 Project, în piața în care s-a scris istorie în urmă cu un secol. Evenimentul are loc pe 11 mai de la ora 19.00.

Zilele Studenților Timișoarei
Începe sărbătoarea în Complexul Studențesc. Vor fi două zile cu multe evenimente, în 15 și 16 mai. „Evenimentul are ca scop animarea campusului din Timișoara prin diverse activități inedite și concerte. Programul va fi foarte diversificat: activități sportive, bătaie cu apă, proiecții de film, demonstrații de dans și DJ-ing și concerte cu artiști naționali precum: CTC, Maximilian, ADDA, El Nino și DJ Shiver”, au anunțat oficialii Primăriei Timișoara.Noaptea Muzeelor
Amatorii de artă, cultură și istorie, dar și de ieșiri nocturne inedite sunt așteptați în muzeele Timișoarei la ”Noaptea Muzeelor”, unul dintre cele mai tari evenimente culturale anuale. Noaptea de 18 spre 19 mai va fi plină de surprize. Ieși și tu la un Muzeu!