5 lucruri pe care trebuie sa le stabilesti clar inainte de a incepe cautarea unei noi achizitii imobiliare

Atunci când eşti aflat în căutarea noului “acasa”, e bine să începi căutarea bine pregătit: să ştii dinainte la ce ar trebui să te uiţi atunci când vei vizita diferite proprietati şi să ai în minte o „listă” de criterii.

Atunci cand te gandesti la alegerea unei noi locuinte vorbim despre o achizitie pe termen lung, de aceea ne dorim ca tu sa faci cea mai buna alegere.

Vezi aici 5 lucruri pe care trebuie sa le stabilesti exact inainte de achizitia unei noi locuinte.

UNDE? O vorba in randul agentilor imobiliari spune: “Sunt 3 lucruri care ridica pretul unei proprietati : zona, zona si zona”. Poate suna ciudat, dar acesta este adevarul. Primordial in discutia cu agentul imobiliar trebuie stabilirea unei zone in care iti doresti sa achizitionezi un nou Imobiliare Sibiu

1. CAT? – Cu siguranta cu totii visam la un apartament anume, dar buzunarul nu ne permite acel apartament, de aceea aici intervine acest criteriu important: stabilirea unui buget confortabil. Ce suma de bani iti doresti sa investesti intr-o locuinta astfel incat sa nu faci un efort prea mare? Cu siguranta agentul tau imobiliar te poate indruma in gasirea locuintei perfecte, in limita banilor de care dispui.

2. De CE? Care este motivul pentru care cumperi o proprietate? Vrei sa locuiesti acolo? Iti doresti sa faci o investitie bune? Daca te situezi in prima categorie, trebuie sa iti setezi criterile in functie de dorintele personale (sa fie aproape de locul de munca, intr-o zona cu acces facil, aproape de puncte de interes, etc). Pe de alta parte, daca iti doresti doar sa investesti, intr-o locuinta de vanzare trebuie gandita putin altfel. Trebuie analizata zona cu atentie, trebuie vazut daca este cautare mare pentru apartamentele de inchiriat, etc.

CUM? Finisat sau nefinisat? – Ok, ai stabilit unde doresti sa locuiesti, cat esti dispus sa oferi pentru un Imobiliare Sibiu

3. Daca doresti sa stai in noua locuinta sau daca doresti sa fie chirie/regim hotelier. Urmatorul lucru de analizat este daca vrei sa cumperi apartamentul la cheie sau la gri. Il vei finisa dupa bunul plac sau alegi unul care este gata amenajat, numai bun de locuit? Ia in calcul si aceste finisaje la bugetul pentru achizitie.

4. CAND? – Ultimul pas este alegerea perioadei in care doresti sa te muti sau perioada in care sa se predea locuinta. Trebuie sa stii dinainte ca aceeasi locuinta cu predare intr-o luna este mai scumpa decat una cu predare in 6 luni. Analizeaza cu atentie daca poti astepta cateva luni ca sa beneficiezi de un pret mai bun sau daca trebuie sa te muti imediat.