„De ce are nevoie România de antropologi?”. Răspunsul la întrebare, într-un eveniment unic în România

Conferința de antropologie aplicată „Why Romania Needs Anthropologists: On mental health” este unul dintre primele evenimente din România dedicate antropologiei aplicate. Experți în domeniu vor fi prezenți la această conferință pentru a prezenta posibilitățile pe care antropologia aplicată le oferă diferitor domenii. De această dată, domeniul va fi sănătatea mintală. Conferința va avea loc în București, pe data de 1 iunie, între orele 10-14, la Studioul Horia Bernea de la Muzeul Național al Țăranului Român. 

Asociația Inițiativa pentru Antropologie Utilă și Applied Anthropology Network din cadrul European Association of Social Anthropologists anunță conferința de antropologie aplicată „Why Romania Needs Anthropologists: On mental health”. Acesta este un eveniment satelit al simpozionului internațional Why The World Needs Anthropologists. 

Alături de invitați precum Corina Enache (antropolog la The Sweet Spot, realizatoare a podcast-ului The Human Show), Ioana Pop (medic primar psihiatrie, psihoterapeut la Centrul de Psihiatrie și Psihoterapie PsyClass), Valentin-Veron Toma (cercetător științific la Institutul de Antropologie Francisc I. Rainer) și Lavinia Țânculescu (psiholog clinician, supervizor și psihoterapeut, lector universitar la Facultatea de Psihologie, din cadrul Universității Hyperion), se va discuta despre aplicabilitatea antropologiei în domeniul sănătății mintale. Vor modera Anna Berza (Asociația Inițiativa pentru Antropologie Utilă) și Mihai Burlacu (Universitatea Transilvania din Brașov). 

„Este un eveniment în care dorim să prezentăm o disciplină foarte rar folosită în România, dar care în Europa este folosită de peste jumătate din corporații. Până acum, evenimente dedicate antropologiei aplicate ca atare nu au mai fost organizate în România, așadar noi vrem să răspundem la întrebarea asta: de ce are nevoie România de antropologi, cu o aplicație sugerată de convenorii Applied Anthropology Network“, a declarat antropologul, Mihai Burlacu. 

Participarea la eveniment este gratuită, dar este condiționată de numărul de locuri disponibile și de o înscriere în prealabil. Încurajăm participarea unui public cât mai divers, căci discuțiile vor fi pe înțelesul tuturor, iar întrebările din partea audienței vor fi bine-venite. 

Mai multe detalii AICI

Xena Mircea, Redactor-șef Zile și Nopți Brașov