București pe gratis: evenimente gratuite 10-16 mai 2019

O nouă serie de evenimente free vine în ajutorul celor care vor să se distreze în București.

FUSION ARTS EXPO: Meet the Artists & Garden Party

Timp de o săptămână (6-11 mai), artiștii selecţionaţi în cadrul celei de-a patra ediţii a Fusion Arts Expo și-au făcut cunoscute lucrările de arhitectură, pictură, fotografie și design, transformând astfel Palatul Noblesse – Lifestyle Palace din str. Sfinţilor nr. 7 într-un hot spot al artelor. Pentru finalul expoziţiei, organizatorii au pregătit două evenimente speciale cu intrare liberă, “Arts After Work-Meet The Artists!” și  “Garden Part Fusion Arts”. Pe 10 mai, între 18:00 și 22:00, poţi face cunoştinţă cu artiştii și poveștile lor pe terasa din grădina palatului, iar în ziua de 11 mai, între 11:00 și 22:00, ești așteptat la o petrecere în aer liber cu muzică, live performance-uri și street food by Simbio pe Roti.

EXPOZIŢIE: “Your History is Wrong” @ Galeria Mobius

Între 9 mai şi 9 iunie, Galeria Mobius (str. Mendeleev 2) găzduiește expoziţia Annei Khodorkovskaia, artistă de orgine rusă stabilită la Viena, ce descompune bucăţi de realitate în fragmente minuscule, pe care le rearanjează apoi în mozaicuri total neașteptate. “Piatră cu piatră. Literă după literă. Cuvânt după cuvânt... fără limite și opreliști, în progresie geometrică.”. Program de vizitare: 12:00-20:00 (marţi-duminică).

FESTIVAL: Festivalul Internaţional de Poezie Bucureşti

Cea de-a X-a ediţie a FIPB organizată de Muzeul Naţional al Literaturii Române și PMB are loc în perioada 13-19 mai în 16 spaţii culturale şi reuneşte peste 100 de poeţi din peste 20 de ţări pentru o serie de evenimente ce includ lecturi publice, colocvii, dezbateri, spectacole de teatru, expoziţii, lansări de carte, precum şi... Maratonul de Poezie şi Jazz. Pasionaţii vor regăsi formatele clasice dar și numeroase noutăţi.

EVENIMENT CARITABIL: STAGE MOMENTS By ASP

Asociaţia Stage Photo organizează în Club Quantic vineri, 10 mai, de la ora 19:00, un eveniment caritabil ce va debuta cu vernisajul unei expoziţii de fotografie, urmat de concerte acustice susţinute de E.M.I.L. şi Orkid. ASP a selectat 50 de fotografii realizate de membrii săi iar sumele obţinute din vânzarea lor vor fi donate în totalitate comunităţii MagiCAMP pentru a ajuta copiii bolnavi de cancer şi familiile lor.