5 grădini de vară frumoase din București

Odată cu luna mai, sezonul teraselor e oficial deschis. Practic, a început acea parte din an în care stăm mai mult pe afară decât prin case sau spații închise. Din această cauză, e nu doar bine, dar absolut necesar să cunoști măcar 5 terase / grădini de vară frumoase, încăpătoare, pline de vegetație și cu o atmosferă plăcută, pe care să-ți poți petrece timpul cu prietenii sau, de ce nu, unde să ieși de unul singur cu o carte bună, în compania unei beri reci. Așadar, iată o listă cu 5 locuri care fix asta sunt:

Eden

La prima vedere, Eden îți dă impresia unei păduri de mici dimensiuni în inima căreia și-a făcut apariția o terasă. E un spațiu imens, răcoros & cool, populat de tot felul de specimene, care mai de care mai interesante, perfect pentru o ieșire cu grupuri mari de prieteni. De ținut minte că prețurile nu sunt chiar mici și că în serile din week-end terasa este foarte aglomerată. De asemenea, din cauza vegetației abundente sunt și foarte mulți țânțari.

Adresă: Calea Victoriei 107. Telefon: 0728.878.085

Verona

Verona este o altă terasă mare a Bucureștiului, la fel de centrală și la fel de populară. Este locul perfect pentru a te răcori cu o limonadă sau cu o bere bună, la umbra oferită de vegetația abundentă sau de numeroasele umbrele. Ai la dispoziție peste 400 de locuri la mese, există și un spațiu protejat de ploaie, iar meniul include și destul de multe feluri de mâncare.

Adresă: Pictor Arthur Verona 13-15. Telefon: 0732.003.060

Grădina Floreasca

Plasată mai departe de centrul orașului, dar într-o zonă foarte frumoasă și verde, Grădina Floreasca este perfectă pentru a evada de grijile și aglomerația orașului. În plus, spre deosebire de celelalte terase de până acum, aceasta se întinde în jurul unei piscine, ceea ce înseamnă un plus de răcoare în serile călduroase de vară. De asemenea, mai trebuie să știi și că aici au loc destul de multe concerte și party-uri, dar și alte tipuri de evenimente, cum ar fi proiecțiile de filme.

Adresă: Mircea Eliade 16. Telefon: 0755.085.967

Lokal

„Un corcoduș roșu între trandafiri, în faţa unei case negustorești de început de secol XX. O Dacie 1310 prăbușită sub un nuc, între o anexă neo-vernaculară și un garaj lăsat în paragină. Lângă anexă, rampe de beton pentru reparații auto astupate cu pământ din care cresc buruieni; peste tot buruienile reconfigurează relația cu aleile de beton”, cam așa sună descrierea pe care și-o face terasa Lokal. Nu știm despre tine, dar nouă ne sună bine.

Adresă: Mihai Eminescu 57. Telefon: 0722.641.401

Dianei 4

Grădina de vară a barului Dianei 4 se află la o aruncătură de băț de Centrul Vechi și Universitate, dar, cu toate acestea, e ferită de toată agitația din acele zone sufocate. Odată cu venirea căldurii, locul explodează într-o aglomerație de verdeață de toate felurile, iar măsuțele își fac apariția sub zidul imens de iederă, care veghează deasupra terasei. Este exact ce trebuie pentru o seară romantică în doi sau pentru un grup micuț de prieteni aflați în căutarea unui loc cu o atmosferă mai intimă.

Adresă: Dianei 4. Telefon: 0745.208.186

Articol de GRUIA DRAGOMIR, Redactor Zile şi Nopţi Bucureşti