Expoziţia Silvia Șerban: Umbre și Lumini - Artă Decorativă la Galeria Orizont

Filiala Arte Decorative a Uniunii Artiştilor Plastici din România vă invită să participați la vernisajul expoziției Umbre și Lumini, semnată de Silvia Șerban, care va avea loc la galeria de artă Orizont, vineri, 17 mai 2019, orele 19.00. Expoziția va fi prezentată de regizorul Radu Igazság.

Galeria Orizont, Bucureşti │ 17 mai – 14 iunie

Expoziţia  “Umbre şi lumini” este o introspecţie, fiind o expresie a filozofiei de viaţă a artistei. Dincolo de vizionarea unor lucrări de artă decorativă excepţionale, expoziţia ne oferă un scurt moment de reflexie şi meditaţie în goana noastră zilnică, în care este atât de uşor să te pierzi şi să uiţi ceea ce este cu adevărat important.

Petrecand un timp în galeria Orizont înconjuraţi de lucrările Silviei Şerban, avem şansa să ne lăsăm absorbiţi de mirajul creat de artistă, ca o expresie a vieţii cu suişuri şi coborâşuri, cu tristeţi şi bucurii, cu umbrele şi luminile ei, care se combină şi se succed...

“Expozițiile Silviei Șerban, sunt pline de o imaginație trăită și muncită. Fiecare centimetru pătrat este încărcat de amintiri, sentimente, drame, și speranțe... Lucrările par de nedespărțit, toate împreuna sugerănd părți ale unuia și aceluiași concert. Pentru atâta generozitate, tot atâta recunostință!“ scria acum câţiva ani marele compozitor Anatol Vieru.

Silvia Șerban s-a născut la Cluj în 1935 şi a absolvit Institutul de Arte Plastice „Ion Andreescu” (secția Artă Decorativă) în 1959. Pe parcursul vieţii a lucrat la uzinele textile TEBA din Arad şi la Centrul de Estetică a Produselor Industriei Uşoare din Bucureşti, creeând proiecte de imprimeuri, modă și grafică publicitară. Prototipurile executate după aceste proiecte au participat la târguri și expoziții din Plovdiv, Varșovia, Lyon, Berlin, Budapesta.

Din 1960 expune lucrări de pictură și grafică în cadrul expozițiilor U.A.P. din Arad, Timișoara și Bucureşti. În 1970 devine membră definitivă a Uniunii Artiștilor Plastici din România şi participă cu lucrări de artă decorativă și grafică la majoritatea expozițiilor colective organizate de U.A.P. în țară și străinătate.

Începând cu anul 1990 se dedică exclusiv realizării de lucrări în propriul atelier. Participă cu lucrări la expoziții naţionale și internaționale, având lucrări în expoziții și colecții particulare în Austria, Brazilia, Canada, Coreea, Cuba, Egipt, Franta, Grecia, Israel, India, Italia, Japonia, Kuweit, Rep. Moldova, Serbia, Spania, S.U.A., Suedia, Turcia, Ungaria.

Din 2015 obține statutul de rezident permanent la Toronto, Canada, unde își continuă activitatea artistică și expoziţională, paralel cu cea din București unde își păstrează domiciliul și atelierul.        

Pentru mai multe informatii accesati www.silviaserban.com

U.A.P din România | Galeria Orizont - B-dul Nicolae Bãlcescu, nr. 34 A, Bucureşti
Programul galeriei Orizont: Luni - Vineri 11:00 – 19:00. Intrarea liberă.
Curator: Georgiana Cozma