POVEŞTI DIN BUCUREŞTI | HOT ROD FUN: Tururile ghidate în care conduci de plăcere

Cei de la Hot Rod Fun au reușit să facă imposibilul: au transformat condusul prin București într-o adevărată plăcere. Ei pun la dispoziție doritorilor o metodă inedită de a descoperi orașul, în spatele volanului unor mașinuțe ce par de jucărie sau rupte din desenele animate Wacky Races. Capabile să atingă chiar și 90 de km/oră, micuțele automobile atrag toate privirile de fiecare dată când sunt la treabă pe străzile Bucureștiului.

Despre cum a ajuns Hot Rod Fun în București? Ne povestește Mădălina Vînaga, Chief Operating Officer: „Prima oară am văzut o copie a mașinuței la Budapesta și am făcut un tur al orașului. Ne-am întrebat imediat: De ce la Budapesta se poate și la noi nu?. În scurt timp am zburat la Munchen, am făcut un tur de oraș cu aceste mașinuțe și am văzut care este procedura. Se conduc la fel ca în Formula 1, câte două în linie, ca să ocupe o bandă de circulaţie și să se evite coliziunile.”

Despre mașinuțele Hot Rod Fun și despre cum se descurcă ele prin traficul din București, Mădălina le descrie astfel: „Mașinuțele Hot Rod Fun înseamnă libertate, bucurie infinită, adrenalină și pasiune. Cu o capacitate de 170 cmc și 15CP mașinuțele noastre prind viteze de până la 90 de km/oră. Noi organizăm tururi zilnice, ghidate, pe un traseu de 1 oră sau 2 ore, în care experimentăm împreună visurile copilăriei.” În mod surprinzător, șoferii bucureșteni sunt prietenoși cu ineditele apariții de pe străzile orașului: „Participanții la trafic ne-au primit foarte bine alături de ei. Și nu de puține ori se întâmplă ca foarte mulți să ne ceară informații despre mașinuțe.”

Despre cele mai mari provocări de până acum, Mădălina ne spune că e un pic prematur să dea un răspuns coerent la o astfel de întrebare, având în vedere că au dat drumul la tururi de doar 2 luni. Cu toate acestea, nu poate să nu ne mărturisească că cea mai mare provocare de până acum este una destul de amuzantă: „Putem spune că cel mai greu este ca oamenii să înțeleagă că aceste mașinuțe minunate nu sunt pentru copii, ci sunt de închiriat pentru oricine are un permis de conducere valid și posesor de voie bună.”

Despre reacțiile pe care le au bucureștenii atunci când văd mașinuțele Hot Rod Fun prin București, Mădălina spune că „jucăriile” lor sunt magneți de telefoane mobile: cum apar pe străzi, cum toată lumea își scoate mobilele pentru a le trage în poze.

De ce ar alege cineva să facă un tur Hot Rod Fun al Bucureștiului, în detrimentul unui tur clasic, pe picioare sau pe biciclete? „Tururile Hor Rod Fun sunt mai mult despre plăcerea pură a condusului, decât despre vizitarea clasică a obiectivelor turistice. În realitate, șoferii mașinuțelor se bucură complet de experiența avută în aceste hot rod-uri și admiră peisajele de pe cele mai frumoase străzi și bulevarde din București.”

La întrebarea despre ce le place vs. ce nu le place la București, Mădălina alege să se rezume doar la ce le place: „Bucureștiul este New York-ul României, este orașul care nu doarme, unde poți să faci orice, aproape oricând. Are de oferit câte ceva pentru toată lumea.”

Despre contactul lor cu turiștii din București, ni se spune că aceștia sunt extrem de entuziasmați că există un mod atât de cool de a vizita orașul. „Ei sunt mereu în căutare de lucruri interesante de făcut în București, iar tururile Hot Rod Fun se încadrează perfect aici.”

Dacă Bucureștiul ar fi o persoană, cei de la Hot Rod Fun ar descrie-o astfel: „Excentrică, visătoare,  sinceră, încrezătoare și ușor arogantă. Ar fi un fel de Kanye West.”

Despre planurile de viitor, Mădălina ne dezvăluie: „Planurile noastre de viitor pornesc de la faptul că ne dorim ca evenimentele de tip team building, petrecerile burlacilor/burlăcițelor, cadouri aniversare și orice alt tip de eveniment să se regăsească și sub umbrela Hot Rod Fun, până la expansiunea în cele mai mari orașe din România.”

Articol de Gruia Dragomir, Redactor Zile şi Nopţi Bucureşti