Nou în oraș: ORA EXPERIENCE – Artă plastică şi culinară

Un ‚contemporary cuisine & art bar’ cu o capacitate de 35 de persoane, încă unic în Bucureşti prin poziţionarea ambiţioasă de restaurant galerie de artă, ce nu este chiar nou (a fost deschis la începutul anului) dar care reuşeşte să surprindă constant prin modul în care Chef Manos Athanasopoulos - ce are în CV cluburi precum Cabaret sau Mad House şi restaurante ca Ză Lokal şi Ad Hoc - reinventează oferta culinară, de la aperitive şi până la desert.

Interiorul, amenajat comod dar nu epatant vizual, contrastează cu picturile de pe pereţi (periodic au loc vernisaje de artă) şi cu meniul exuberant prin varietatea şi eclectismul food-design-ului ce îmbină stiluri din mai multe bucătării.

Program zilnic: 12:00-00:00. Calea Floreasca 70-72. Tel: 0770 412 518

Cu un talentat Chef grec...

... se face primăvară, mai ales dacă acesta are experienţa lucrului în restaurante cu stele Michelin din Atena şi Mykonos şi este el însuşi un iubitor de artă şi, evident, gurmand.

Propunerile sale îţi permit să alegi între Tuna Tataki sau Bao Buns şi Shrimp Toban ori Zucchini chips cu tzatziki de avocado, oferind astfel posibilitatea unor experienţe derivate din stiluri culinare diverse precum cel mediteranean, asiatic, nord- şi sudamerican.

Ca starter aţi putea încerca, de exemplu, edamame cu sake şi lămâie, iar la felul principal coaste de miel neozeelandez cu piure de ciuperci şi cartofi și ca desert brânza Saganaki îmbrăcată în cataif presărat cu fistic şi miere.