Top 5 spectacole în Timişoara 17-30 mai 2019

Top 5 spectacole în oraş în următoarea perioadă!

Mărgineanu în concert/show

Pentru că îl iubește femeile și publicul nostru, Mihai Mărgineanu se întoarce, alături de trupa sa, pe scena Vineri 15. Pe 18 mai, ora 20.00.

N(aum)

Oana Pellea revine pe scena din Timișoara (la Opera Națională pe 20 mai, ora 20.00) alături de Cristina Casian pentru a aduce o pledoarie pentru poezie, și pentru o înțelegere poetică a lumii, a existenței.
Spectacolul „N(aum)” propune o formă de teatru de artă, minimalist, bazat în primul rând pe o căutare interioară și a forței cuvântului, vizibilă și perceptibilă la fiecare replică, pe un tip de interpretare care se joacă în permanență cu metaforele, atât la nivel vizual, cât și dincolo de imagine, căutând și sondând zone ale inconștientului, prin care textele lui Gellu Naum rătăcesc oricum.

Kareu de Ași

Mihai Bobonete, Adrian Văncică, Constantin Diță și Mihai Rait aduc spectacolul Kareu de Ași la Filarmonica Banatul din Timișoara pe 23 mai de la ora 20.00. "Spectacolul este unul de comedie cu multă bună dispoziție, glume noi și glume strânse în ani de umblătura prin țară și peste hotare. Vă aștept eu, Bobiță, alături de Celentano, Giani și Dorel pe numele lor mici Adrian, Costi și Mihai să vă facem de râs și să ne facem de râs!"

Nabucco

Opera Română Timișoara prezintă opera în 4 acte  ”Nabucco” de Giuseppe Verdi, după un libret de Temistocle Solera pe 26 mai, de la ora 19.00. Este vorba despre sclavia, înfrângerea şi exilul evreilor în Babilon de către regele Nabucodonosor. Premiera mondială a avut loc în 1842, la Scala din Milano.

Cafeneaua

„Cafeneaua”(găzduită de Teatrul Național Timișoara pe 27 mai, ora 20.00) este o bufonadă amară, ce ne propune să cunoaştem povestea simplă a unei familii americane: Louise şi Wally Murdock (văzuţi la 30, 50 şi 70 de ani); căsnicia lor fisurată dar şi consolidată de apariţia tinerei Janet. Protagoniştii spectacolului sunt mari actori ai scenei româneşti: Emilia Popescu, Dana Dogaru şi Horaţiu Mălăele. O comedie în care râsul capătă gustul sărat al lacrimilor. Un spectacol despre viață, iubire, trădare și singurătate; un spectacol al tuturor, dar mai ales al sufletelor anonime, pustiite de necazuri aparent banale.