Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 21/05/2012
Arhiva Zile si Nopti

Artă contemporană la Bucharest Biennale 5

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Artă contemporană la Bucharest Biennale 5 Share Artă contemporană la Bucharest Biennale 5


**Bucharest Biennale**, cel mai important eveniment de **artă contemporană** din România, a ajuns la ediţia a cincea. Deschiderea evenimentului are loc în 24 mai, cu o conferinţă de presă la Hotel Intercontinental, urmată de vizitarea expoziţiei şi petrecerea de deschidere din Club Control, în care va concerta, în premieră naţională, trupa canadiană **Chinawoman**.

Pentru publicul larg, pe 25 mai, de la ora 22:00, are loc în OTA petrecerea de sărbătorire a artiştilor, cu intrare liberă. Vor fi prezenţi curatoarea BB5, Anne Barlow, invitaţii BB5 şi întreaga echipă organizatoare.

Tematica expoziţiei din acest an se intitulează “Tactici pentru aici şi acum” şi se va desfăşura în şapte spaţii: *Pavilion*, *Casa Presei Libere*, *The Institute for Political Research*, *Alert Studio*, *Make a Point*, *Nana Restaurant* şi *Cinema Union*.

Pe lângă expoziţii, până pe 31 iulie va avea loc şi o serie de evenimente paralele simultane. Menţionăm *Festivalul de ştiinţe şi arte politice*, *Control Day Out*, *About Life, Houses, People and Others…* şi *Start Point Freeze, Melting*.

BB doreşte să încurajeze creativitatea artiştilor, accesul publicului la cultură, dialogul intercultural, precum şi cunoaşterea istoriei şi a moştenirii culturale a popoarelor din Europa şi din afara ei.

Anul acesta, Bucharest Biennale se desfăşoară în memoria artistei Ioana Nemeş (1979-2011).

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută