Oameni de Valoare Europeană la Gala Societăţii Civile 2019

Gala Societăţii Civile va premia cele mai bune proiecte ale sectorului asociativ din România înscrise în competiţie, în data de 3 iunie 2019, la Ateneul Român – București. Evenimentul va fi prezentat de Răzvan Exarhu, Realizator „Morning Glory” - Rock FM.

Campania de comunicare a celei de-a XVII-a ediţii Gala Societății Civile, „Oameni de Valoare Europeană”, se desfășoară în perioada 16 mai – 26 iunie 2019. Campania promovează cele șase valori europene - demnitatea umană, libertatea, democrația, egalitatea, statul de drept și drepturile omului – prin intermediul unor oameni, proiecte, organizații și grupuri de inițiativă, câștigătoare la ediția anterioară a Galei Societății Civile, care materializează și promovează aceste valori în România:

De la înființare, Dăruiește Viață a schimbat un Ordin de Ministru, a oferit sprijin bolnavilor de cancer în relația cu autoritățile, a modernizat mai multe secții de oncologie din țară (Brașov, Timișoara, Cluj, București) și a demarat cel mai amplu proiect de implicare socială din ultimii ani: construcția primului spital de oncologie și radioterapie pediatrică din România.

În prezent, peste 250.000 de persoane fizice și peste 1.700 de companii fac parte din comunitatea #NoiFacemUnSpital.

  • Iris POPESCU - Președinte Asociația Metodelor Alternative de Integrare Socială (Libertate)

AMAis (Asociația Metodelor Alternative de Integrare Socială) este o organizație centrată pe educație urbană și îmbunătățirea accesibilității în orașele din România.

  • Mihai MATEI - Coordonator Fondul pentru Democrație și Membru fondator Geeks for Democracy (Democrație)

Dincolo de compania sa și de pasiunea pentru tehnologie, Mihai a fost dintotdeauna preocupat de context, de imaginea mai mare, de modul în care indivizii, companiile, instituțiile influențează și sunt influențate de societatea în care activează. Este foarte implicat civic și deopotrivă activ în organizațiile profesionale din IT-ul românesc. Este principalul autor al primului ghid de achiziții software pentru instituțiile publice din România și o voce proeminentă a industriei de profil din țară.

A creat primul cabinet stomatologic mobil pentru copiii de la sate și copiii cu afecțiuni oncologice și a adus medicina mobilă în România, militând pentru legislația cabinetelor medicale mobile.

Anual, peste 1.200 de copii primesc servicii de profilaxiei și tratament stomatologic, prin proiectul Zâna Merciluță. Intervențiile realizate în două zile de medici voluntari în cabinetul stomatologic mobil Zâna Merciluță pot fi oferite în mod normal de către un medic local în doi ani și șapte luni.

Bogdan a fondat Code for Romania în anul 2016. Scopul organizației a fost de la început să producă în România schimbări sociale pozitive cu ajutorul tehnologiei. Ideea Code for Romania a crescut rapid într-o adevărată mișcare socială constructivă și productivă și este astăzi una dintre cele mai mari comunități din domeniul civic tech la nivel global, cu peste 800 de voluntari de diverse specializări profesionale și care lucrează simultan pe 11 fusuri orare diferite.

Patrick Ouriaghli coordonează Ateliere fără Frontiere din România, organizație care are ca scop integrarea socială și profesională a persoanelor din grupuri vulnerabile și care a reusit, din 2008, să ofere un loc de muncă pentru 206 persoane defavorizate și să integreze pe piața muncii peste jumătate.

În 2019, anul în care România a preluat pentru prima dată Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene şi anul alegerilor europarlamentare, Gala Societăţii Civile vrea să atragă atenția asupra activității neîntrerupte a sectorului asociativ, o comunitate de oameni care lucrează pentru binele majorității, schimbă societatea, luptă pentru modernizarea României și o raliază la valorile europene.

Astfel, ediţia de anul acesta subliniază deschiderea sectorului asociativ către valorile europene şi eforturile depuse de acesta pentru ca România să reprezinte o societate în care sunt încurajate toleranța, solidaritatea și combaterea discriminării.

181 de iniţiative, respectiv 144 de proiecte, 23 de programe și 14 campanii de comunicare s-au înscris la cea de-a XVII-a ediţie a Galei Societăţii Civile, cel mai amplu proiect care promovează și premiază activitatea sectorului asociativ din România. Proiectele au fost jurizate de 48 de specialişti în implementarea și evaluarea proiectelor, cercetători, sociologi, jurnaliști, lideri și formatori de opinie ai societății civile și ai sectorului non-profit, la care se adaugă reprezentanți ai sectorului privat.

Pentru mai multe detalii despre Gala Societății Civile 2019 vizitați www.galasocietatiicivile.ro

Gala Societăţii Civile este cel mai amplu proiect care promovează şi premiază activitatea sectorului asociativ din România. Iniţiată în anul 2002, Gala Societăţii Civile are ca misiune recunoaşterea tuturor iniţiativelor luate pentru îmbunătăţirea vieţii într-o comunitate, promovarea şi premierea spiritului civic şi a responsabilităţii sociale în România.

Gala Societății Civile este un proiect THE INSTITUTE.

Susţinătorii Galei Societatii Civile 2019:
Partener principal: KMG International

Partener pentru Sustenabilitate: Lidl România
Partener fondator: Fundaţia Vodafone România
Parteneri: BCR, Bursa Binelui, Metropolitan Life
Parteneri Media Principali: Rock FM, Promenada Mall, Radio România Cultural
Parteneri Media: News.ro, RFI România, Șapte Seri, IQads.ro, Zile și Nopti, TPS Engage, România Pozitivă, ŞtiriONG.ro.
Parteneri tradiționali: Gavrilă & Asociații, AVON România, Netvibes România, Kaustik, 360 Revolution
Partener de monitorizare: mediaTRUST România