5 ceainării frumoase din București

Sunt momente în care te cam saturi de bere sau cafele și tot ce vrei este să bei un ceai bun, într-o atmosferă relaxată, liniștită, departe de agitația teraselor mult prea populare. Exact pentru acele momente am gândit această listă cu 5 ceainării frumoase din București.

Infinitea

Ceainăria se află într-o casă plină de rafinament, cu decoruri cu accente baroce și cu o gradină de vară gândită special să fie o oază de liniște în inima orașului, cu un cadru intim natural. Având în vedere că pentru a ajunge la această terasă trebuie să urci la etajul unei case, totul n-are cum să nu te duc cu gândul la grădinile suspendate ale Semiramidei. Te poți bucura aici de aromele speciale ale multor ceaiuri, dar și de o paletă colorată de dulcețuri, sucuri de fructe proaspete și deserturi home made, totul într-o ambianță muzicală pe ritmuri clasice și de jazz.

Adresă: Dr. Grigore Romniceanu nr. 7. Telefon: 0723.175.300

Serendipity

Serendipity este una dintre cele mai cunoscute ceainării ale orașului, dar care de o perioadă s-a transformat și în bistro. Terasa de aici este una renumită pentru liniște și verdeață, dar și pentru faptul că are o librărie, expoziții de pictura și fotografie sau seri de muzică live. De asemenea, zona în care se află această ceainărie este una foarte frumoasă, ce te îndeamnă la plimbări lungi și rătăciri pe străzile din jurul parcului Grădina Icoanei.

Adresă: Dumbrava Roșie 12. Telefon: 0747.079.666

Ceai La Vlaicu

Ceainăria Ceai La Vlaicu este renumită pentru curtea mare și verde ce se întinde în spatele Institutului Francez. Este un loc minunat pentru a petrece o după-amiază liniștită la soare, cu un ceai rece și o carte bună. Mai nou, în meniu se regăsesc și beri artizanale, așa că, atunci când vrei să schimbi ceaiul cu bere, nu trebuie să părăsești locul.

Adresă: Aurel Vlaicu 47. Telefon: 0727.609.699

Ceai La Metoc

În grădina cu smochini din cartierul armenesc, care trece drept ceainăria La Metoc, e posibil să nici nu vezi mesele și scaunele din grădină, pentru că e atât de multă vegetație aici, încât astfel de detalii se pierd ușor. Serile de vară petrecute aici sunt răcoroase și relaxante, iar meniul conține și niște specialități pe bază de ceai care să răcorească și mai mult atmosfera: un ceai care arată fix ca o bere, tea float (înghețată în ceai fierbinte), tea shake (înghețată zgâlțâită cu ceai rece) etc.

Adresă: Popa Rusu 21. Telefon: 0738.573.306

Bernschutz & Co. Tea

Tot în apropiere de parcul Grădina Icoanei se află și ceainăria Bernschutz & Co. Tea, care se recomandă ca tea hub. Este locul perfect în care să te duci când vrei să bei un ceai mai fancy, pe micuța terasă cu vedere spre stradă. Aici au loc destul de des și diverse workshopuri, conferințe, prezentări etc. În plus, au o gamă foarte mare de ceaiuri, iar dacă-ți place în mod deosebit vreunul, îți poți lua și pentru acasă.

Adresă: Gen. Eremia Grigorescu 5. Telefon: 0372.790.723