Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 06/06/2019
Arhiva Zile si Nopti

Cronică de carte de Bogdan Federeac: ”Mica mea inimă de om singuratic” de Vlad Drăgoi

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Cronică de carte de Bogdan Federeac: ”Mica mea inimă de om singuratic” de Vlad Drăgoi Share Cronică de carte de Bogdan Federeac: ”Mica mea inimă de om singuratic” de Vlad Drăgoi


 

Pe Vlad Drăgoi îl știam ca unul dintre cei mai buni tineri poeți de la noi. Romanul de față îl așează și în rândul celor mai buni tineri prozatori români.

Cu o frază lungă, deloc obositoare, menită să te mențină în priză și să citești romanul de 200 de pagini dintr-o suflare, în doar 10 ore de acțiune propriu-zisă, dar cu o întreagă viață plină de traume și inechități sociale redată, Vlad Drăgoi construiește un roman care enervează și bucură în același timp.

Dacă sunteți obișnuiți cu frenezia serialului „Black Mirror”, „Mica mea inimă de om singuratic” nu vă va dezamăgi. Totul pornește de la o întâmplare petrecută într-o noapte ploioasă de mai, un accident, aparent o crimă din imprudență, produsă de Vlad, un tânăr librar. De aici începe thrillerul: se predă Vlad autorităților sau încearcă să șteargă orice dovadă care l-ar putea lega de cadavrul strivit dintr-un compactor de cartoane? Zece ore trăite intens. Mii de gânduri, amintiri, frică, furie, teamă, lacrimi, foame – toate îl năpădesc și aproape că-l doboară pe Vlad. Doar că după zece ore…

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută